Φρίκη στη Δανία: Μινκ με κορονοϊό “αναδύθηκαν” από τους τάφους τους

Φρίκη στη Δανία: Μινκ με κορονοϊό “αναδύθηκαν” από τους τάφους τους
Μινκ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP

Εικόνες αποκάλυψης στη Δανία. Τα πτώματα χιλιάδων μινκ που είχαν θανατωθεί καθώς είχαν μολυνθεί από κορονοϊό και είχαν ταφεί ένα μετρο κάτω από το έδαφος, αναδύθηκαν στη γη. Πώς εξηγείται το φαινόμενο.

Ταινία τρόμου θυμίζει το σκηνικό που εκτυλίχθηκε σε μία στρατιωτική περιοχή στο Χόλστερμπο, στο δυτικό Τζούτλαντ της Δανίας, όπου είχε αποφασιστεί να ταφούν χιλιάδες νεκρά μινκ που θανατώθηκαν ύστερα από εντολή της κυβέρνησης, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού, αφού τα ζωάκια είχαν μολυνθεί από τον ιό.

Τα κουφάρια των ζώων, που παρ’ότι θάφτηκαν ένα μέτρο από την επιφάνεια της γης, άρχισαν να αναδύονται από το έδαφος.

“Κατά την αποσύνθεση, δημιουργούνται αέρια που στη συγκεκριμένη περίπτωση προκάλεσαν το φούσκωμα των ζώων και ως αποτέλεσμα τα πτώματα των μινκ βγήκαν από το χώμα”, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της δανικής αστυνομίας, μιλώντας στο εθνικό ραδιόφωνο.

Προφανώς οι τάφοι αποδείχθηκαν πολύ ρηχοί, έτσι όταν πρήστηκαν τα πτώματα “τρύπησαν” το έδαφος και βγήκαν στην επιφάνεια.

“Πρόκειται για μια φυσική διαδικασία, την οποία προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε ρίχνοντας περισσότερο χώμα”, εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τόμας Κρίστενσεν, ο οποίος ανέφερε ακόμα πως τα μινκ που μολύνθηκαν από κορονοϊό μετέδιδαν τον ιό κυρίως μέσω της αναπνοής, επομένως τώρα που είναι νεκρά τον μεταδίδουν πολύ λιγότερο.

Το συμβάν, σύμφωνα με το Guardian, προκάλεσε την ανησυχία του τοπικού πληθυσμού, αφού υπάρχει φόβος μήπως τα μινκ θάφτηκαν πολύ κοντά σε λίμνες και υπόγεια αποθέματα νερού, κάτι που ενδεχομένως να έχει ως αποτέλεσμα τη μόλυνση του εδάφους και του πόσιμου νερού.

Φωτογραφίες και βίντεο από τα αναδυόμενα πτώματα των ζώων κυριαρχούν στα social media. Πολλοί χρήστες κάνουν χιούμορ με την τραγικότητα της κατάστασης γράφοντας “2020, η χρονιά που εμφανίζονται τα δολοφονικά Μινκ-ζόμπι”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα