Σάλος στη Γαλλία: Πολτοποιούν χιλιάδες κόκορες που δεν μπορούν να γονιμοποιήσουν

Σάλος στη Γαλλία: Πολτοποιούν χιλιάδες κόκορες που δεν μπορούν να γονιμοποιήσουν

Αντιδρούν οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων - Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να σταματήσει αυτή την πρακτική μέχρι το 2021.

Χιλιάδες κόκορες θανατώθηκαν στη Γαλλία γιατί δεν μπορούσαν να γονιμοποιήσουν. Οι κόκορες συνεθλίβησαν και πολτοποιήθηκαν. Όπως αναφέρει το Euronews, το περιστατικό συνέβη πριν από 5 χρόνια και έφερε για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο το διάλογο για την κακοποίηση των ζώων.

Δεκάδες βίντεο αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, δείχνοντας ότι η κοινωνία είναι σε αναβρασμό για αυτό ζήτημα. Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει αυτήν την τεχνική μέχρι το 2021.

«Εκτός από τους κόκορες θα απαγορευθεί και ο ευνουχισμός των χοίρων ενώ βρίσκονται εν ζωή. Μια τεχνική που προσθέτει βάρος στα ζώα και τα κάνει πιο εύγευστα για τους καταναλωτές» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας.

Για την οργάνωση L214, που μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων η ανακοίνωση στερείται φιλοδοξίας και πολιτικής θέλησης, παρόλο που ο αρμόδιος υπουργός πριν μερικούς μήνες έκανε λόγο για δραστικά μέτρα.

Κάθε χρόνο πολτοποιούνται εκατομμύρια κοτόπουλα. Αν αυτή η τακτική εγκαταληφθεί,

θα πρέπει να διαχωρίζονται βάσει του φύλου τους πριν γεννηθούν ή να προοριστούν για αναπαραγωγή.

Η τεχνική της πολτοποίησης επιτρέπεται βάσει του Ευρωπαϊκού κανονισμού από το 2009. Σε άλλες χώρες, και συγκεκριμένα στην Ελβετία έχει απαγορευθεί από την 1η Ιανουαρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα