FTX: Αθώος δηλώνει ο πρώην CEO Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ

FTX: Αθώος δηλώνει ο πρώην CEO Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ
O Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ AP

Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ έφτασε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν την Τρίτη για να απαντήσει στις κατηγορίες ότι εξαπάτησε επενδυτές.

Ο πρώην CEO του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ (Sam Bankman-Fried), αρνείται όλες τις κατηγορίες ότι εξαπάτησε πελάτες και επενδυτές.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το CNN, ο 30χρονος επιχειρηματίας έφτασε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν την Τρίτη για να απαντήσει στις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της απάτης και συνωμοσίας κατά πελατών και δανειστών, της συνωμοσίας για εξαπάτηση των ΗΠΑ και της παραβίασης της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας.

Το FTX, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, με συναλλαγές φέτος που έφθαναν τα 600 δισ. δολάρια. Ο ιδρυτής του και CEO Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ ήταν μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες της αγοράς cryptos.

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία Mark Cohen δήλωσε πως ο πελάτης του είναι αθώος σε όλες τις κατηγορίες. Ο δικαστής όρισε ημερομηνία δίκης για τις 2 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα