G20: Αστυνομικός έριξε προειδοποιητική βολή για να ξεφύγει από διαδηλωτές

G20: Αστυνομικός έριξε προειδοποιητική βολή για να ξεφύγει από διαδηλωτές

Μαζικές διαδηλώσεις με επεισόδια στο Αμβούργο. Προειδοποιητική βολή έριξε αστυνομικός στον οποίο επιτέθηκαν διαδηλωτές. Κλείστηκε στο ξενοδοχείο της η Μελάνια Τραμπ

Αστυνομικός στον οποίο επιτέθηκε σήμερα πλήθος ανθρώπων κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στο Αμβούργο έριξε «μια προειδοποιητική βολή» προκειμένου να μπορέσει να ξεφύγει, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

«Ένας αστυνομικός δέχθηκε επίθεση από πρόσωπα με βίαιες διαθέσεις στη συνοικία Σαντσενφέρτελ και έριξε μια προειδοποιητική βολή» ανέφερε η αστυνομία του Αμβούργου στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ο αστυνομικός «κατάφερε τελικά να ξεφύγει μπαίνοντας σε ένα κατάστημα και να βρεθεί σε ασφάλεια» σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η αστυνομία του Αμβούργου στις 22:00 αντιμετωπίζει αντιεξουσιαστές με αύρες.

Υπενθυμίζεται ότι περί τις 100.000 διαδηλωτών βρίσκονται και σήμερα από το πρωί στην πόλη του Αμβούργου στη Γερμανία. Το κλίμα ήταν ηλεκτρισμένο από την Πέμπτη, ενώ δεν έλειψαν τα έκτροπα και η βία, με την αστυνομία να επεμβαίνει με χρήση δακρυγόνων και ρίψη νερού.

Η ένταση επεκτάθηκε σε όλη την πόλη του Αμβούργου και όπως αναφέρει η DW, μπορεί οι διαδηλωτές να μην ματαίωσαν την συνάντηση των G20, ωστόσο κατάφεραν να ακυρώσουν εμφάνιση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, Β. Σόιμπλε. Ο Γερμανός πολιτικός ακύρωσε εμφάνισή του σε συζήτηση στο περιθώριο της συνάντησης, εξαιτίας της ιδιαίτερα ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας στους δρόμους της γερμανικής πόλης.

Από την πλευρά του πάντως ο υπουργός δικαιοσύνης της Γερμανίας, Μάας, προειδοποίησε πως οι διαδηλωτές θα διωχθούν ποινικά για τις βίαιες πράξεις τους. Όπως είπε, πολίτες που διαπράττουν βίαιες ενέργειες “υπό το μανδύα του δικαιώματος στη διαδήλωση” θα λάβουν απάντηση για τις πράξεις τους στο δικαστήριο. Τη βία μεμονωμένων ατόμων καταδίκασε και ο ΥΠΕΞ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που δήλωσε “Κατανοώ την κριτική απέναντι στους G20 και συμφωνώ με σημαντικό μέρος αυτής” ανέφερε, προσθέτοντας πως σε δημοκρατικές χώρες θα “πρέπει να καθίσταται δυνατό για ηγέτες κρατών από όλο τον κόσμο να συναντώνται”.

Η Μελάνια Τραμπ εγκλωβίστηκε πρακτικά στο δωμάτιο του ξενοδοχείο της, καθώς υπάρχουν φόβοι για την ασφάλειά της. Όπως διαβάζουμε μάλιστα, οι σύζυγοι των ηγετών αναγκάστηκαν να αλλάξουν την ξενάγηση στην πόλη για λόγους ασφαλείας. Μελάνια Τραμπ, Μπριζίτ Μακρόν, Φίλιπ Μέι (ο μόνος άνδρας σύζυγος της Βρετανίδας πρωθυπουργού) και Σοφί Τριντό επρόκειτο να επισκεφθούν το Κέντρο Κλιματικού Ελέγχου, όμως μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο Atlantic έπειτα από την ένταση των διαδηλώσεων.


Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ σχολίασε αργότερα στο twitter τα επεισόδια λέγοντας: “Η σκέψη μου είναι σε όσους τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις του Αμβούργου. Ελπίζω όλοι να είναι ασφαλείς”.

Σταθμευμένα αυτοκίνητα κάδοι, ακόμη και ποδήλατα τυλίχτηκαν στις φλόγες με αποτέλεσμα η πόλη να μοιάζει από μακριά ως σημείο εμπόλεμης σύρραξης, με πυκνό μαύρο καπνό να είναι ορατός από αρκετά χιλιόμετρα.

Clouds of smoke billow in Hamburg, Germany,§ early Friday, July 7, 2017 after potests against the G-20 summit. The leaders of the group of 20 meet Friday and Saturday in Hamburg. (Boris Roessler/dpa via AP) AP

 

Protestors hold posters on the first day of the G-20 summit in Hamburg, northern Germany, Friday, July 7, 2017. The leaders of the group of 20 meet July 7 and 8. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Εκατοντάδες διαδηλωτές επιχείρησαν μάλιστα να σπάσουν την ζώνη ασφαλείας, γύρω από το χώρο όπου λαμβάνει χώρα η σύνοδος.

People look at a burnt-out car in Hamburg, Germany, early Friday, July 7, 2017, after protests against the G-20 summit. The leaders of the group of 20 meet Friday and Saturday in Hamburg. (Axel Heimken/dpa via AP) AP

Παρά τις προσπάθειες βέβαια των διαδηλωτών να εμποδίσουν την πρόσβαση των ηγετών, κάτι τέτοιο αποφεύχθη.

Firefighters put out a fire during a protest against the upcoming G-20 summit in Hamburg, Germany, Friday July 7, 2017. The leaders of the group of 20 meet Friday and Saturday in Hamburg. (Bodo Marks/dpa via AP) AP

Police officers carry a demonstrator who blocked a street on the first day of the G-20 summit in Hamburg, northern Germany, Friday, July 7, 2017. The leaders of the group of 20 meet July 7 and 8. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

φωτογραφίες από AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα