G7:Στροφή στο Δημόσιο για τις επενδύσεις αερίου

G7:Στροφή στο Δημόσιο για τις επενδύσεις αερίου
Η Σύνοδος Κορυφής της G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας 2023 Jonathan Ernst/Pool Photo via AP

Η υποστήριξη από το δημόσιο επενδύσεων στον τομέα του αερίου ενδέχεται να είναι προσωρινά αυτό που πρέπει να γίνει αναφέρουν οι ηγέτες της G7. Στη Χιροσίμα αυτοπροσώπως Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας λαμβάνει χώρα η Σύνοδος Κορυφής της G7 και οι ηγέτες των επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών συμφώνησαν σήμερα να αναλάβουν μια νέα πρωτοβουλία για να αντιδράσουν στον οικονομικό εξαναγκασμό, ενώ παράλληλα δεσμεύθηκαν να πάρουν μέτρα για να εξασφαλίσουν πως όποιος αποπειραθεί να χρησιμοποιήσει ως όπλο την οικονομική εξάρτηση, θα αποτύχει και θα αντιμετωπίσει συνέπειες.

Η πρωτοβουλία με την ονομασία Πλατφόρμα Συντονισμού για τον Οικονομικό Εξαναγκασμό θα χρησιμοποιεί την έγκαιρη προειδοποίηση και το γρήγορο διαμοιρασμό των πληροφοριών για τον οικονομικό εξαναγκασμό, ενώ τα μέλη της θα συναντώνται τακτικά για διαβουλεύσεις, αναφέρουν οι ηγέτες σε δήλωσή τους.

Την ίδια στιγμή οι ηγέτες της G7 πιστεύουν πως η υποστήριξη από το δημόσιο επενδύσεων στον τομέα του αερίου ενδέχεται να είναι προσωρινά αυτό που πρέπει να γίνει, καθώς οι χώρες επιταχύνουν τη σταδιακή απεξάρτησή τους από τη Ρωσία, αναφέρουν σήμερα στην ανακοίνωσή τους.

“Υπογραμμίζουμε το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν αυξημένες παραδόσεις LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) και αναγνωρίζουμε πως η επένδυση στον τομέα ενδέχεται να είναι αυτό που πρέπει να γίνει σε απάντηση στην τρέχουσα κρίση και για να αντιμετωπισθούν ενδεχόμενες ελλείψεις στην αγορά αερίου οι οποίες προκαλούνται από την κρίση”, αναφέρεται στο έγγραφο.

Στη Σύνοδο Κορυφής της G7 ο Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφθασε σήμερα, Σάββατο (20/05) στη Χιροσίμα για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών.

Το αεροπλάνο της Γαλλικής Δημοκρατίας που τον μετέφερε στη Χιροσίμα από τη Σαουδική Αραβία, όπου είχε μεταβεί χθες, Παρασκευή, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της ιαπωνικής πόλης και κόκκινο χαλί είχε τοποθετηθεί για την κάθοδό του, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Χιροσίμα για τη Σύνοδο Κορυφής της G7 2023 Hiro Komae/AP Photo

Η Ιαπωνία, η οποία προεδρεύει φέτος της G7, είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα πως ο Ζελένσκι πρόκειται να συμμετάσχει αυτοπροσώπως στη σύνοδο, η οποία πραγματοποιείται στην πρώτη πόλη στον κόσμο που δέχθηκε επίθεση με πυρηνική βόμβα, σε μια περίοδο που οι πυρηνικές απειλές από το ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν αναστατώσει τη Δύση.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Χιροσίμα για τη Σύνοδο Κορυφής της G7 2023 Hiro Komae/AP Photo

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε την άφιξή του στη Χιροσίμα για «σημαντικές συναντήσεις με εταίρους και φίλους της Ουκρανίας». «Ασφάλεια και διευρυμένη συνεργασία για τη νίκη μας. Η ειρήνη θα έρθει πιο κοντά σήμερα», πρόσθεσε ο ουκρανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα