Γαλλία: Αρχίζουν “τον Ιανουάριο του 2021” οι εργασίες ανοικοδόμησης της Παναγίας των Παρισίων

Γαλλία: Αρχίζουν “τον Ιανουάριο του 2021” οι εργασίες ανοικοδόμησης της Παναγίας των Παρισίων
Η Παναγία των Παρισίων σε καθεστώς αναστήλωσης AP

Από τον Ιανουάριο του 2021 θα αρχίσουν, όπως τόνισε ο Μισέλ Οπετί, οι εργασίες ανοικοδόμησης της Παναγίας των Παρισίων.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού, Μισέλ Οπετί επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι οι εργασίες για την ανοικοδόμηση του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων, που είχε καταστραφεί εν μέρει από την πυρκαγιά του 2019, μπορεί να αρχίσουν “τον Ιανουάριο του 2021”, μόλις περάσει η φάση σταθεροποίησης του κτιρίου.

“Ολοκληρώνουμε όλη την σταθεροποίηση. Λογικά, μπορούμε να αρχίσουμε τις εργασίες τον Ιανουάριο του 2021”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στα εγκαίνια έκθεσης παιδικών σχεδίων που απεικονίζουν τον καθεδρικό ναό κι είχαν τοποθετηθει πάνω στην περίφραξη του εργοταξίου, παρουσία του Ζαν-Λουί Ζορζελέν, του επικεφαλής των επιχειρήσεων ανοικοδόμησης αυτού του κοσμήματος της γοτθικής τέχνης. Το εργοτάξιο γνώρισε αρκετά εμπόδια.

Είχε καθυστερήσει κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού λόγω των μέτρων που έπρεπε να ληφθούν λόγω της μόλυνσης από μόλυβδο. Στη συνέχεια το φθινόπωρο και το χειμώνα, η κακοκαιρία εμπόδισε τις εργασίες. Την άνοιξη, ο κορονοϊός ακινητοποίησε κάθε δραστηριότητα στο εργοτάξιο το οποίο κατάφερε να ξαναρχίσει πρόσφατα, κυρίως με την τελευταία φάση της δύσκολης επιχείρησης αποσυναρμολόγησης του ικριώματος του τόξου της Νοτρ Νταμ που άρχισε την περασμένη εβδομάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα