Γαλλία: Επίθεση ακτιβίστριας οικολόγου κατά του πίνακα “Οι παπαρούνες” του Μονέ

Διαβάζεται σε 1'
Επίθεση στον πίνακα "Οι παπαρούνες" του Μονέ
Επίθεση στον πίνακα "Οι παπαρούνες" του Μονέ Riposte Alimentaire / AP IMAGES

Συνελήφθη γυναίκα της οργάνωσης Riposte alimentaire, που επιτέθηκε στον πίνακα του Κλοντ Μονέ “Οι παπαρούνες” στο Μουσείο του Ορσέ στη Γαλλία. Δείτε βίντεο.

Ακτιβίστρια οικολόγος συνελήφθη σήμερα Σάββατο (01/06) έπειτα από επίθεση κατά του διάσημου πίνακα του Κλοντ Μονέ «Οι παπαρούνες» στο Μουσείο του Ορσέ στη Γαλλία.

Βίντεο της οργάνωσης Riposte alimentaire, που ευθύνεται για σειρά επιθέσεων κατά έργων τέχνης, που αναρτήθηκε στο Χ, δείχνει γυναίκα που παρουσιάζεται ως «στρατευμένη πολίτης» να κολλά στον ιμπρεσιονιστικό πίνακα που αποτυπώνει τοπίο με παπαρούνες ένα αυτοκόλλητο πόστερ με εικόνα αποκάλυψης σε κόκκινο χρώμα.

«Αυτός ο εφιαλτικός πίνακας μπροστά μας, αυτό μας περιμένει αν δεν εφαρμοστεί καμία εναλλακτική! Στους +4°C, είναι η κόλαση που μας περιμένει», φώναξε η γυναίκα.

Δείτε το βίντεο:

Η διεύθυνση του μουσείου ανακοίνωσε ότι ο πίνακας αποκαταστάθηκε, ότι η έκθεση άνοιξε στο κοινό και ότι θα καταθέσει μήνυση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η οργάνωση Riposte alimentaire που αγωνίζεται για την αειφόρο διατροφή έχει πραγματοποιήσει πολλές ανάλογες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.

Έχει στο ενεργητικό της την επίθεση κατά της Τζοκόντα στο Λούβρο, κατά του πίνακα «Η Άνοιξη» του Μονέ, στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Λυών, του έργου «Η Ελευθερία οδηγεί τον Λαό» του Ντελακρουά στο Λούβρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα