Γαλλία: Φωτογραφία του δολοφόνου του Πατί στο κινητό του δράστη της επίθεσης στη Νίκαια

Γαλλία: Φωτογραφία του δολοφόνου του Πατί στο κινητό του δράστη της επίθεσης στη Νίκαια
Αστυνομικοί στη Νίκαια AP

Φωτογραφία του δράση που αποκεφάλισε τον Σεμιέλ Πατί, μαζί και ένα μήνυμα που χαρακτήριζε τη Γαλλία "χώρα των άπιστων" βρέθηκαν στο τηλέφωνο του Τυνήσιου δράση της επίθεσης στη Νίκαια.

Μια φωτογραφία του ισλαμιστή που αποκεφάλισε τον Γάλλο καθηγητή, Σαμιέλ Πατί και ένα ηχητικό μήνυμα, όπου χαρακτήριζε τη Γαλλία “χώρα των άπιστων”, βρέθηκαν στο τηλέφωνο του δράστη της επίθεσης, με 3 νεκρούς, την 29η Οκτωβρίου στη Νίκαια, έγινε σήμερα γνωστό από την αντιτρομοκρατική εισαγγελία της Γαλλίας (Pnat).

Το “άνοιγμα” του τηλεφώνου του Τυνήσιου Μπραχίμ Αουισαουί, που τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά και η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη, αποκάλυψε επίσης “φωτογραφίες σχετικές” με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, συμπλήρωσε η εισαγγελία.

Σε αυτό το στάδιο των ερευνών, δεν έχουν καθοριστεί επαφές σε επιχειρησιακό επίπεδο του φερόμενου ως δράστη που θα μπορούσαν να διευκολύνουν το πέρασμά του στη δράση”, διευκρινίζει η Pnat, προσθέτοντας ότι η έρευνα θα επικεντρωθεί στο να “διαπιστώσει εάν μπόρεσε να επωφεληθεί από μια συνωμοσία ή οποιαδήποτε στήριξη στο εγκληματικό σχέδιό του, είτε στη Γαλλία, την Ιταλία ή την Τυνησία”.

Ο δράστης, γεννηθείς το 1999 και θετικός στην Covid-19, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην περιοχή του Παρισιού και οι αρχές δεν μπορούν προς το παρόν να τον ανακρίνουν, επισημαίνει η εισαγγελία.

Οι ερευνητές, που βρήκαν στο τηλέφωνό του μια φωτογραφία του Αμπντουλάχ Ανζόροφ, του δράστη του αποκεφαλισμού, στις 16 Οκτωβρίου, του Σαμιέλ Πατί, μπόρεσαν να καταγράψουν το δρομολόγιό του από την αναχώρηση από την Τυνησία με πλοίο τη 19η Σεπτεμβρίου, αναφέρει η Pnat.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα