Γαλλία: Κάθειρξη 10 ετών σε 29χρονο που έφυγε για να πολεμήσει στη Συρία με τη 18 μηνών κόρη του

Γαλλία: Κάθειρξη 10 ετών σε 29χρονο που έφυγε για να πολεμήσει στη Συρία με τη 18 μηνών κόρη του

Ο επίδοξος τζιχαντιστής είχε ριζοσπαστικοποιηθεί σε βαθμό τέτοιο που είχε ως αποτέλεσμα το διαζύγιο με τη σύζυγό του, ενώ στη συνέχεια άρπαξε την κόρη του από τα πεθερικά του

Ένας Γαλλο-Τυνήσιος ηλικίας 29 ετών καταδικάστηκε σήμερα στο Παρίσι σε κάθειρξη 10 ετών, διότι πήγε στη Συρία για να πολεμήσει στις τάξεις μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης, παίρνοντας μαζί του το κοριτσάκι του ηλικίας μόλις 18 μηνών, το οποίο είχε απαγάγει από τη μητέρα του.

Το δικαστήριο έκρινε πως ο Χάμζα Μαντχούτζ είναι ένοχος στις κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με τρομοκρατικούς σκοπούς και για αρπαγή ανηλίκου.

ADVERTISING

Την 14η Οκτωβρίου του 2013, ο νεαρός άνδρας που είχε ριζοσπαστικοποιηθεί σε βαθμό τέτοιο που είχε ως αποτέλεσμα το διαζύγιο με τη σύζυγό του, πέρασε από το σπίτι των πεθερικών του αναζητώντας το κοριτσάκι του, την Άσια, ηλικίας 18 μηνών. Δεν την επέστρεψε ποτέ πίσω.

Έφυγε για την Τουρκία, τον Δεκέμβριο του 2013 και κατόπιν συνάντησε τον αδελφό του στη Συρία, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας του Ουμάρ Ντιαμπί, του σημαντικότερου ίσως Γάλλου στρατολόγου υποψήφιων τζιχαντιστών, που σχετίζεται με την οργάνωση Μέτωπο αλ Νόσρα.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν πολέμησε ποτέ εξηγώντας ότι είχε επιφορτιστεί με τη διανομή των τροφίμων στους κόλπους της οργάνωσης.

Η μητέρα του παιδιού μετέβη στα τέλη Αυγούστου του 2014 μαζί με τον αδελφό της στην Τουρκία και έπεισε τον πρώην της σύζυγο να της δώσει πίσω τη μικρή Άσια, σε μια συνάντηση που είχαν σε ένα ξενοδοχείο κοντά στη συριακή μεθόριο.

Εκείνος συνελήφθη και το παιδί επανενώθηκε με τη μητέρα του, 10 ημέρες μετά τον χωρισμό τους.

Περίπου 1.700 Γάλλοι ή κάτοικοι Γαλλίας έχουν φύγει από τη χώρα για να μεταβούν στις περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία. Σχεδόν 680 ενήλικες και «περισσότερα από 500 παιδιά» βρίσκονται ακόμα εκεί.

SHARE:

24Media Network