Γαλλία: Νέες συλλήψεις για τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμιέλ Πατί

Γαλλία: Νέες συλλήψεις για τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμιέλ Πατί
Άνθρωποι αφήνουν λουλούδια στο σημείο δολοφονίας του καθηγητή Σαμιέλ Πατί AP

Νέες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία, εκ των οποίων τέσσερις μαθητές, για τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμιέλ Πατί.

Συνολικά 15 άτομα έχουν τεθεί μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (19/10) υπό αστυνομική κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας της γαλλικής αντιτρομοκρατικής για τη στυγνή δολοφονία του καθηγητή Σαμιέλ Πατί κοντά στο Παρίσι την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων μαθητών, έγινε γνωστό από μια δικαστική πηγή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Ο καθηγητής αποκεφαλίστηκε την Παρασκευή έξω από το σχολείο στο οποίο εργαζόταν σε νότιο προάστιο του Παρισίου από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής, γεννημένο στη Μόσχα, που ζούσε στο Εβρέ, βορειοδυτικά της γαλλικής πρωτεύουσας. Η αστυνομία σκότωσε τον δράστη.

Ένα άτομο «που έχει ήδη καταδικαστεί για τρομοκρατικές ενέργειες και δήλωσε εκούσια ότι είχε έρθει σε επαφή με τον δράστη λίγο πριν τα γεγονότα» τέθηκε επίσης υπό αστυνομική κράτηση, ενώ ένας μαθητής αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, ο Πατί «είχε υποδειχθεί» στον δράστη, Αμπντουλάχ Αντζάροφ, «από έναν ή περισσότερους μαθητές, εκ των προτέρων, έναντι αμοιβής».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα