Γαλλία: Οκτώ μήνες φυλάκιση για αστυνομικό που χτύπησε μαθητή σε διαδήλωση

Γαλλία: Οκτώ μήνες φυλάκιση για αστυνομικό που χτύπησε μαθητή σε διαδήλωση

Με ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών τιμωρήθηκε ο αστυνομικός που άσκησε βία σε βάρος μαθητή, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για τα εργασιακά στο Παρίσι

Ένας 26χρονος γάλλος αστυνομικός καταδικάσθηκε σήμερα σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή επειδή έδωσε μια δυνατή γροθιά σ' έναν παριζιάνο μαθητή Λυκείου στη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της μεταρρύθμισης της εργατικής νομοθεσίας.

Το πλημμελειοδικείο του Παρισιού δεν ενέγραψε αυτή την καταδίκη το ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου, έτσι ο αστυνομικός μπορεί να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμά του.

Οι δικαστές υπερέβησαν την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή.

Ένα βίντεο της σκηνής, που αναμεταδόθηκε ευρύτατα από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και από τα μέσα ενημέρωσης, είχε προκαλέσει σάλο, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ είχε δηλώσει «σοκαρισμένος».

Το βίντεο, με ημερομηνία 24 Μαρτίου, δείχνει τον μαθητή καταγής περιτριγυρισμένο από πολλούς αστυνομικούς. «Σήκω! Σήκω!», του λέει ένας απ' αυτούς, πριν του καταφέρει μια δυνατή γροθιά στο πρόσωπο, που κάνει τον μαθητή, τον οποίο κρατούσε ένας άλλος αστυνομικός, να κλονιστεί και να πέσει. Η μύτη του μαθητή έσπασε από τη γροθιά.

Ο αστυνομικός υποστήριξε πως δεν είχε στόχο το πρόσωπο του έφηβου, αλλά το χτύπησε επειδή, καθώς ένας από τους συναδέλφους του κρατούσε τον μαθητή από τον σβέρκο, αυτός έσκυψε τη στιγμή που ο αστυνομικός έριχνε τη γροθιά. Ο εισαγγελέας τόνισε πως, ό,τι κι αν ήταν ο στόχος της γροθιάς του αστυνομικού, η κίνησή του ήταν «απολύτως αθέμιτη».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία
SHARE:

24Media Network