Γαλλία: Πέθανε βρέφος 16 μηνών – Το ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο

Διαβάζεται σε 2'
Σταθμευμένο αυτοκίνητο (φωτογραφία αρχείου)
Σταθμευμένο αυτοκίνητο (φωτογραφία αρχείου) iStock

Ένα βρέφος 16 μηνών έχασε τη ζωή του στη Γαλλία, καθώς έμεινε για ώρες εντός του αυτοκινήτου του πατέρα του, το οποίο ήταν σταθμευμένο κάτω από τον ήλιο.

Ένα αγοράκι μόλις 16 μηνών έχασε τη ζωή του στη Γαλλία, καθώς ο πατέρας του το ξέχασε επί ώρες μέσα στο αυτοκίνητο.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη την Τρίτη (28/5). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας στη Μυλούζη, ο πατέρας αντί να αφήσει πρώτα το μωρό στον βρεφονηπιακό σταθμό, πήγε στην εργασία του στο Σοσάιμ της Αλσατίας, πάρκαρε σε εταιρικό χώρο στάθμευσης και άφησε μωρό εντός του οχήματος.

Το απόγευμα του τηλεφώνησε η σύζυγός του, η οποία πήγε να πάρει το αγοράκι από τον βρεφονηπιακό σταθμό, αλλά ενημερώθηκε ότι δεν είχε πάει καν. Όπως αποδείχθηκε, το 16 μηνών βρέφος έμεινε για ώρες εντός του αυτοκινήτου, το οποίο “έβραζε” από τις υψηλές θερμοκρασίες, μιας ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης.

Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο με διασώστες, αλλά ήταν ήδη αργά. Το μωρό ήταν νεκρό. Ο πατέρας διακομίστηκε σε νοσοκομείο, έχοντας υποστεί ισχυρό σοκ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Les Dernières Nouvelles d’Alsace, στην περιοχή ο υδράργυρος έφθανε τους 22 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, υπογραμμίζεται πως εντός του αυτοκινήτου, το οποίο ήταν σταθμευμένο κάτω από τον ήλιο, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του οχήματος μπορεί να έφτανε τους 47 βαθμούς.

Η εφημερίδα επικαλείται στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία 1 στα 4 ζευγάρια έχει ξεχάσει την παρουσία παιδιού μέσα στο αυτοκίνητο στη διάρκεια ενός ταξιδιού, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα χωρίς συνέπειες.

Ο Αμερικανός καθηγητής Ψυχολογίας, Ντέιβιντ Ντάιμοντ, ο οποίος έχει μελετήσει σχολαστικά το αποκαλούμενο «σύνδρομο ξεχασμένου μωρού», δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα ότι το στρες, η έλλειψη ύπνου ή ξαφνικές αλλαγές στη ρουτίνα της καθημερινότητας μπορεί να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση στον γονέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα