Γαλλία: “Πλήγμα” για τις επιχειρήσεις η συνεχιζόμενη απεργία

Γαλλία: “Πλήγμα” για τις επιχειρήσεις η συνεχιζόμενη απεργία
Τουρίστες αναμένουν λεωφορείο έξω από σταθμό τρένων AP

Οι απώλειες εσόδων ανέρχονται σε ποσοστό 30% σε σχέση με πέρσι για τα ξενοδοχεία σύμφωνα με τις μελέτες.

Ξενοδοχεία, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα στη Γαλλία «υποφέρουν» από τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις εναντίον της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, οι οποίες προκάλεσαν σήμερα χάος για 14η συναπτή ημέρα, με το Παρίσι να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα, εξήγησαν στο Ρόιτερς εμπορικοί φορείς.

Από την έναρξη της απεργίας στις 5 Δεκεμβρίου, οι απώλειες εσόδων στο Παρίσι ανέρχονται σε ποσοστό 30% σε σύγκριση με πέρυσι για τα ξενοδοχεία, σε 40% για τα καφέ και τα μπαρ και σε 50% για τα εστιατόρια, είπε ο εκπρόσωπος τύπου της ομοσπονδίας ξενοδοχείων και εστιατορίων GNI.

Εκτός της Ιλ ντε Φρανς, όπου ανήκει η γαλλική πρωτεύουσα, η πτώση στα έσοδα ανέρχεται σε ποσοστό 10-20%.

«Ο φόβος είναι ότι η κατάσταση επιδεινώνεται και εξαπλώνεται σε άλλες περιοχές κατά τη διάρκεια των εορτασμών του τέλους του χρόνου» εξήγησε ο εκπρόσωπος της GNI.

Στο ίδιο κλίμα, μια εκπρόσωπος τύπου του Εμπορικού Επιμελητηρίου της περιοχής του Παρισιού σημείωσε ότι ο αριθμός των επισκεπτών καταγράφει πτώση περίπου 30% στα καταστήματα εντός της πόλης και πτώση 6% στα εμπορικά κέντρα εκτός των πόλεων.

«Απέχουμε πολύ από μια συμφωνία»

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ένωσης της Γαλλίας, της οργάνωσης CFDT, δήλωσε σήμερα ότι «απέχουμε πολύ πολύ από μια συμφωνία» με την κυβέρνηση για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Ο Λοράν Μπερζέ, που βρέθηκε για περισσότερη από μία ώρα στην έδρα της κυβέρνησης, διαπίστωσε για μία ακόμη φορά μια «διαφωνία» επί ενός βασικού σημείου της μεταρρύθμισης, «της ηλικίας εξισορρόπησης» (64 έτη το 2027), που ευνοεί τη πιο καθυστερημένη συνταξιοδότηση και στην οποία το CFDT αντιτίθεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα