Γαλλία: Σε κώμα 14χρονη μετά από επίθεση ανηλίκων έξω από το σχολείο της

Διαβάζεται σε 3'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος 14χρονης στη Γαλλία, ύστερα από τον άγριο ξυλοδαρμό της έξω από το σχολείο που φοιτά. Η ανήλικη έπεσε σε κώμα.

Κατεπείγουσα έρευνα ξεκίνησε η γαλλική κυβέρνηση μετά τον σοβαρό τραυματισμό ενός 14χρονου κοριτσιού, το οποίο έπεσε σε κώμα, αφού ξυλοκοπήθηκε έξω από το σχολείο του από τρεις άλλους εφήβους στη νότια Γαλλία.

Οι τρεις φερόμενοι ως δράστες, μεταξύ των οποίων και ένα κορίτσι που φοιτούσε στο ίδιο σχολείο με το θύμα στα προάστια της νότιας πόλης Μονπελιέ, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για απόπειρα δολοφονίας ανηλίκου.

Το θύμα, που κατονομάστηκε Σαμάρα, έχει συνέλθει από το κώμα αλλά “τραυματίστηκε σοβαρά” στην επίθεση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης έξω από το κολέγιο Arthur Rimbaud στην περιοχή La Mosson-La Paillade, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Ένας εκ των κατηγορουμένων είναι ένα επίσης 14χρονο κορίτσι από το ίδιο σχολείο, το οποίο συνελήφθη την Τετάρτη και παραδέχεται ότι χτύπησε το θύμα, ανέφεραν οι εισαγγελείς σε ανακοίνωσή τους την Τετάρτη. Οι άλλοι δύο ανήλικοι που συνελήφθησαν είναι ηλικίας 14 και 15 ετών.

Άμεση η κινητοποίηση του υπουργείου

Η υπουργός Παιδείας, Nicole Belloubet, διέταξε έρευνα από επιθεωρητές του υπουργείου της, οι οποίοι θα έχουν οκτώ εργάσιμες ημέρες, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, για να υποβάλουν έκθεση σχετικά με τις συνθήκες της επίθεσης. “Η αποστολή αυτή θα έχει ως στόχο τόσο την εξακρίβωση της πραγματικότητας των γεγονότων όσο και τη διαπίστωση των ευθυνών”, δήλωσε η ίδια στο BFMTV, προσθέτοντας ότι η Σαμάρα οφείλει “την αλήθεια”.

Η μητέρα της, Hassiba, δήλωσε σε συνεντεύξεις της στα μέσα ενημέρωσης ότι η κόρη της υπέστη bullying από έναν συμμαθητή της επί δυόμισι χρόνια, εγείροντας την πιθανότητα αυτό να έγινε λόγω της συμπεριφοράς και των ρούχων της που θεωρήθηκαν μη ισλαμικά.

“Στην πραγματικότητα δεν καταλαβαίνω τους λόγους για τους οποίους αυτό το παιδί επιτίθεται συνεχώς στη Σαμάρα, αλλά κάτι υπάρχει. Νομίζω ότι είναι … το γεγονός ότι… είναι ίσως λίγο πιο απελευθερωμένη από κάποιους μαθητές”, δήλωσε στο BFMTV.

Κατηγόρησε αυτή τη συμμαθήτρια ότι ήταν η “αρχηγός” της επίθεσης και ισχυρίστηκε ότι η εν λόγω μαθήτρια είχε αποβληθεί για δύο ημέρες τον Ιούνιο του 2023, ιδίως αφού δημοσίευσε μια φωτογραφία της κόρης της στα κοινωνικά δίκτυα καλώντας την να βιαστεί.

Σε δηλώσεις του ο Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε την “αλληλεγγύη” του προς το κορίτσι, αλλά προέτρεψε σε προσοχή στην εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τις συνθήκες της επίθεσης. “Σε αυτό το στάδιο θα ήμουν επιφυλακτικός στο να κατηγοριοποιήσω τα πράγματα και θέλω η πλήρης αλήθεια να διαπιστωθεί με ηρεμία και τα συμπεράσματα να εξαχθούν τότε”, είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα