Γαλλία: Συγκρούσεις αστυνομικών – διαδηλωτών για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

Γαλλία: Συγκρούσεις αστυνομικών – διαδηλωτών για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού
Επεισόδια στη Γαλλία AP Photo/Daniel Cole

Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι, ενώ ήταν σε εξέλιξη μια συγκέντρωση κοντά στην έδρα της Εθνοσυνέλευσης.

Σε «κινούμενη άμμο» εξελίσσεται η πολιτική κατάσταση στη Γαλλία με την κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν να είναι αντιμέτωπη με προτάσεις μομφής εντός Εθνοσυνέλευσης και με τη λαϊκή οργή να «ξεχειλίζει» στους δρόμους.

Η υιοθέτηση του νέου συνταξιοδοτικού απευθείας με Προεδρικό Διάταγμα «εκτροχίασε» την ήδη τεταμένη κατάσταση.

Μάλιστα, το βράδυ της Παρασκευής, αστυνομικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές στο Παρίσι, ενώ ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση κοντά στην έδρα της Εθνοσυνέλευσης.

Στα πλάνα που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters αστυνομικοί κάνουν χρήση χημικών για να διαλύσουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην Πλας ντε λα Κονκόρντ.

Λαϊκή οργή

Περίπου 2.500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και πάλι απόψε στην Πλας ντε λα Κονκόρντ για να διαμαρτυρηθούν για την υιοθέτηση του νόμου για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. Είχαν προηγηθεί πολλές δράσεις μαθητών και φοιτητών τις προηγούμενες ημέρες.

Μια 22χρονη, η Κλάρα, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι συμμετέχει σε όλες τις διαδηλώσεις. «Είναι σημαντικό να είμαστε εδώ, φοβάμαι μήπως το κίνημα ξεφουσκώσει» είπε η νεαρή φοιτήτρια. Λίγο νωρίτερα, περίπου 200 νέοι συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα του 1ου Διαμερίσματος του Παρισιού, όπου είχαν μεταφερθεί δύο φοιτητές οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα