Γαλλία: To Rafale έσπασε το φράγμα του ήχου για να βοηθήσει άλλο αεροσκάφος

Γαλλία: To Rafale έσπασε το φράγμα του ήχου για να βοηθήσει άλλο αεροσκάφος
AP Photo/Manish Swarup

Η Πολεμική Αεροπορία της Αγγλίας έκανε γνωστό ότι ένα Rafale χρειάστηκε να σπάσει το φράγμα του ήχου για να βοηθήσει αεροσκάφος που είχε χάσει επαφή με τον πύργο ελέγχου.

Έντονη αναστάτωση προκλήθηκε στη Γαλλία, όταν κάτοικοι έκαναν λόγο για μεγάλη έκρηξη που έγινε αισθητή στο Παρίσι αλλά και στα προάστιά του. Η αστυνομία του Παρισιού ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι ο πολύ δυνατός θόρυβος που ακούστηκε στο Παρίσι και την περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας δεν προερχόταν από έκρηξη, αλλά από καταδιωκτικό αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου.

Εν συνεχεία, εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι αεροσκάφος Rafale διατάχθηκε να επιχειρήσει για να συνδράμει αεροσκάφος που είχε χάσει την επαφή με τον πύργο ελέγχου και ότι του δόθηκε η άδεια να σπάσει το φράγμα του ήχου για να φθάσει το αεροσκάφος που αντιμετώπιζε τα προβλήματα. Το Rafale έσπασε το φράγμα του ήχου ανατολικά του Παρισιού, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Ο ήχος καταγράφηκε από τα μικρόφωνα του Roland-Garros και διέκοψε για λίγα δευτερόλεπτα τον αγώνα τένις που ήταν σε εξέλιξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα