Γάμος εν μέσω καραντίνας: Στη Νέα Υόρκη τα ζευγάρια παντρεύονται διαδικτυακά

Γάμος εν μέσω καραντίνας: Στη Νέα Υόρκη τα ζευγάρια παντρεύονται διαδικτυακά
Unsplash

Μπρος στον έρωτα τι είναι η καραντίνα; Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης τα ζευγάρια είναι πλέον σε θέση να παντρεύονται από το σαλόνι τους.

Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης μπορεί, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, να μην είναι σε θέση να παρευρεθούν σε δικαστήριο ή να πάνε σε αστυνομικό τμήμα, ωστόσο σύντομα θα μπορούν να παντρεύονται από το σαλόνι τους, χάρη σε νέα απόφαση του κυβερνήτη Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Σύμφωνα με την νέα αλλαγή, τα ζευγάρια θα μπορούν να αποκτήσουν άδεια γάμου από απόσταση, ενώ οι αρμόδιοι θα διεξάγουν τελετές διαδικτυακά.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ανέφερε συγκεκριμένα: «Μπορείτε πλέον να το κάνετε μέσω Zoom. Δέχεστε;». Η απόφαση ήταν αποτέλεσμα της καραντίνας της Νέας Υόρκης, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι τις 15 Μαΐου.

Αρκετοί είναι οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναρωτιούνται γιατί κανείς να επιλέξει να παντρευτεί εν μέσω καραντίνας, όταν η οικογένεια μάλιστα δεν μπορεί να παρευρεθεί στο γάμο.

Ορισμένοι από την άλλη επισημαίνουν τα οικονομικά οφέλη του γάμου, συμπεριλαμβανομένης της κοινής ασφάλισης υγείας.

Η Νέα Υόρκη δεν είναι η πρώτη πόλη που προχωρά σε μία τέτοια δυνατότητα. Για παράδειγμα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξέδωσαν ανακοίνωση λέγοντας πως τα ζευγάρια θα είναι ικανά να παντρευτούν διαδικτυακά συμπληρώνοντας μία ειδική αίτηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα