Γάζα: Η UNRWA αναστέλλει τη διανομή τροφίμων στη Ράφα

Διαβάζεται σε 2'
Παλαιστίνιοι περιμένουν τη σειρά τους στη διανομή φαγητού στη Γάζα
Παλαιστίνιοι περιμένουν τη σειρά τους στη διανομή φαγητού στη Γάζα AP Photo/Hatem Ali

Λόγω έλλειψης ασφάλειας αλλά προμηθειών η UNRWA ανακοίνωσε πως σταματά προς το παρόν τη διανομή τροφίμων στη Ράφα.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναστέλλει επί του παρόντος τη διανομή τροφίμων στη Ράφαλόγω έλλειψης προμηθειών και απουσίας ασφάλειας.

Η UNRWA ανέφερε σε ανακοίνωσή της στο X ότι μόνο 7 από τα 24 κέντρα υγείας της βρίσκονται σε λειτουργία και ότι δεν έχει λάβει ιατρικές προμήθειες τις τελευταίες 10 ημέρες λόγω “κλεισίματος ή άλλης διακοπής” στα περάσματα της Ράφα και του Κερέμ Σαλόμ στη Γάζα.

Οπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Ισραήλ ξεκίνησε νέα στρατιωτική επίθεση στην κεντρική Γάζα τη Δευτέρα, βομβαρδίζοντας πόλεις στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα και διαμηνύοντας ότι σκοπεύει να διευρύνει τις επιχειρήσεις του στη Ράφα παρά τις διεθνείς προειδοποιήσεις και επικρίσεις για τον κίνδυνο μαζικών ανθρώπινων απωλειών στην πόλη.

Οι ταυτόχρονες ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο και το βόρειο άκρο του θύλακα αυτό το μήνα έχουν προκαλέσει νέα έξοδο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους περιορίζοντας δραστικά τη ροή βοήθειας, αυξάνοντας τον κίνδυνο λιμού.

Στη Ράφα έχει αναζητήσει καταφύγιο ο μισός και πλέον πληθυσμός των 2,3 εκατ. κατοίκων της Γάζας, αφού εκδιώχθηκε από το βόρειο τμήμα. Η UNRWA εκτίμησε ότι περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα αφότου το Ισραήλ ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του εκεί στις αρχές του μήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα