Γάζα: Πέντε νεκροί από πτώση κιβωτίου με ανθρωπιστική βοήθεια σε σπίτι

Διαβάζεται σε 1'
Παλαιστίνιοι δίπλα στα συντρίμμια στη Γάζα
Παλαιστίνιοι δίπλα στα συντρίμμια στη Γάζα AP Photo Fatima Shbair

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα ακόμη σκοτώθηκαν ύστερα από πτώση κιβωτίου σε σπίτι στη Γάζα, το οποίο περιείχε ανθρωπιστική βοήθεια.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν από την πτώση κιβωτίων ανθρωπιστικής βοήθειας, κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής επιχείρησης στη Γάζα, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακή πηγή.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι, στα δυτικά της πόλης της Γάζας, ανέφερε ο Μοχάμεντ Αλ Σίεχ, ο προϊστάμενος της νοσηλευτικής υπηρεσίας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Αλ Σίφα.

«Όταν τα αεροπλάνα άρχισαν να ρίχνουν το φορτίο, εγώ και ο αδελφός μου πήγαμε στην περιοχή με την ελπίδα να πάρουμε ένα σάκο με αλεύρι», αφηγήθηκε ο Μοχάμεντ αλ Γουλ, ένας 50χρονος που ζει στον καταυλισμό αυτόν. «Όμως το αλεξίπτωτο δεν άνοιξε και το κιβώτιο έπεσε σαν ρουκέτα στη στέγη ενός σπιτιού», εξήγησε.

Ο Γουλ είπε ότι είδε στη συνέχεια ανθρώπους να μεταφέρουν τρεις νεκρούς. Είδε επίσης τραυματίες μεταξύ εκείνων που είχαν ανέβει στη στέγη του σπιτιού για να μαζέψουν την ανθρωπιστική βοήθεια.

Σημειώνεται ότι εδώ και αρκετές ημέρες, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες, όπως η Ιορδανία και η Γαλλία, πραγματοποιούν ρίψεις τροφίμων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα