Γερμανία: Ακτιβιστές έβαψαν την Πύλη του Βρανδεμβούργου

Γερμανία: Ακτιβιστές έβαψαν την Πύλη του Βρανδεμβούργου
Ακτιβιστές έβαψαν με σπρέι την Πύλη του Βραδεμβούργου Twitter@AufstandLastGen

Συνελήφθηκαν μέλη της ακτιβιστικής οργάνωσης για το κλίμα, "Τελευταία Γενιά" που έβαψαν με σπρέι την Πύλη του Βραδενμβούργου.

Η οργάνωση ακτιβιστών για το κλίμα «Τελευταία Γενιά» (Letzte Generation) έβαψε με πορτοκαλί χρώμα την Πύλη του Βραδενμβούργου, το σημαντικότερο ορόσημο του Βερολίνου. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.

«Η Πύλη του Βραδενμβούργου είναι το πιο διάσημο ορόσημο του Βερολίνου και, όπως κανένα άλλο μνημείο στη Γερμανία, αντιπροσωπεύει, μεγάλα, ελπιδοφόρα σημεία καμπής στην ιστορία. Σήμερα το λέμε ξεκάθαρα: Είμαστε εδώ, είμαστε περισσότεροι από ποτέ και θα τερματίσουμε τη διαμαρτυρία μας μόνο όταν ξεκινήσει η αλλαγή“, δήλωσε η εκπρόσωπος της οργάνωσης Μάριον Φάμπιαν και διευκρίνισε ότι οι ακτιβιστές είχαν εξοπλιστεί με ειδικά σπρέι.

Η αστυνομία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι στο σημείο βρίσκονταν δυνάμεις και έγιναν συλλήψεις.

Η «Τελευταία Γενιά» έγινε γνωστή όταν πριν από λίγους μήνες μέλη της άρχισαν να εμποδίζουν την κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, κολλώντας τις παλάμες τους στην άσφαλτο. Η δράση της οργάνωσης διερευνάται στο μεταξύ από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, ενώ τη συμπεριφορά της έχουν καταδικάσει ακόμη και οι Πράσινοι.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα