Γερμανία: 'Απόλυτη ανάγκη' η δημιουργία νέου κέντρου φιλοξενίας για ομοφυλόφιλους πρόσφυγες

Γερμανία: 'Απόλυτη ανάγκη' η δημιουργία νέου κέντρου φιλοξενίας για ομοφυλόφιλους πρόσφυγες

Περισσότερους από 120 gay, λεσβίες και διαφυλικούς πρόσφυγες είναι έτοιμο να φιλοξενήσει το νέο κέντρο στο Βερολίνο, το δεύτερο αυτού του είδους στη Γερμανία

Ένα κέντρο φιλοξενίας που προορίζεται για ομοφυλόφιλους πρόσφυγες, το δεύτερο αυτού του είδους στη Γερμανία, ανοίγει τις πόρτες του την Τρίτη στο Βερολίνο, όπου θα υποδεχθεί περισσότερους από 120 ανθρώπους, γνωστοποίησαν οι υπεύθυνοι της οργάνωσης που ανέλαβε την υλοποίηση του προγράμματος.

Το κέντρο στεγάζεται σε ένα τετραώροφο κτίριο στο ανατολικό Βερολίνο όπου 29 διαμερίσματα θα φιλοξενήσουν 122 πρόσφυγες- ομοφυλόφιλους, λεσβίες και διαφυλικούς- επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο Μάρτσελ ντε Γκρουτ, διευθυντής της "Schwulenberatung", μίας οργάνωσης που προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στους ομοφυλόφιλους.

Την 1η Φεβρουαρίου στη Νυρεμβέργη (νότια Γερμανία) ξεκίνησε να λειτουργεί το πρώτο κέντρο φιλοξενίας ομοφυλόφιλων προσφύγων στη Γερμανία, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 8 ενοίκους.

Πολλοί ομοφυλόφιλοι αιτούντες άσυλο έρχονται από χώρες όπου ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός «θεωρείται έγκλημα» υπενθύμισε ο Γκρουτ.

Παρότι βρίσκονται πλέον σε γερμανικό έδαφος, συνεχίζουν κατά τη διαμονή τους στα κέντρα φιλοξενίας να δέχονται επιθέσεις και απειλές, λεκτικές ή σωματικές, ή να αντιμετωπίζουν διακρίσεις από άλλους πρόσφυγες ή ακόμα και από το προσωπικό ασφαλείας κατήγγειλε ο ίδιος.

«Έχουν καταγραφεί περιστατικά βιαιοπραγιών (σε βάρος ομοφυλοφίλων) στα κέντρα υποδοχής στο Βερολίνο» όπου ο συνωστισμός καθιστά απαγορευτική κάθε ιδιωτικότητα, προσέθεσε ο Γκρουτ κι επέμεινε ότι υπάρχει «απόλυτη ανάγκη» να δημιουργηθεί ένας τέτοιος χώρος φιλοξενίας με στόχο «οι άνθρωποι αυτοί να μπορούν να ζήσουν εκεί χωρίς να φοβούνται για το ενδεχόμενο να κακοποιηθούν ή να πέσουν θύματα διακρίσεων».

Πολλοί άλλωστε ομοφυλόφιλοι υποψήφιοι για άσυλο δεν προσφεύγουν σε βάρος αστυνομικών, καθώς σκέφτονται ότι «αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο αίτημά τους» εξήγησε ο Στέφαν Γιέκελ, από τους εμπνευστές του προγράμματος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
SHARE:

24Media Network