Γερμανία: Απόστρατος αξιωματικός ήταν κατάσκοπος της Ρωσίας

Διαβάζεται σε 1'
germania-enoples-dunameis
iStock

Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών επιβλήθηκε σε απόστρατο αξιωματικό της Bundeswehr στη Γερμανία για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.

Σε φυλάκιση 3,5 ετών καταδικάστηκε ο απόστρατος λοχαγός των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων Τόμας Χ., ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.

Ο 54χρονος απόστρατος αξιωματικός της Bundeswehr ομολόγησε ενώπιον του Ανώτερου Περιφερειακού Δικαστηρίου ότι κατασκόπευε την υπηρεσία του, το γραφείο προμηθειών της μονάδας U5.1, από το οποίο γίνεται η διαχείριση του «ηλεκτρονικού πολέμου» και ο σχεδιασμός των αντίμετρων σε αυτόν, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ως κίνητρο, ο Τόμας Χ. ανέφερε τον «φόβο για ενδεχόμενη πυρηνική κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία». Δήλωσε μάλιστα ότι είχε ως στόχο να εξασφαλίσει την οικογένειά του για την περίπτωση πυρηνικής επίθεσης. Κατά τη διάρκεια της δίκης αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην αξιωματικός είχε έρθει σε επαφή «πολλές φορές» από τον Μάιο του 2023 με την ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο και με το ρωσικό προξενείο στην Βόνη, «προσέφερε τις υπηρεσίες του σε Ρώσους αξιωματούχους και διαβίβαζε πληροφορίες σε ρωσική μυστική υπηρεσία».

Η Στρατιωτική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας και η Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος διαπίστωσαν άμεσα την δράση του και ο Τόμας Χ. συνελήφθη τον Αύγουστο του 2023.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα