Γερμανία: Αξιωματικός του στρατού έκανε τον Σύριο πρόσφυγα και σχεδίαζε επίθεση

Γερμανία: Αξιωματικός του στρατού έκανε τον Σύριο πρόσφυγα και σχεδίαζε επίθεση

Ο 28χρονος είχε υποβάλλει αίτηση ασύλου, η οποία έγινε δεκτή παρά το γεγονός ότι δεν γνώριζε αραβικά

Στη σύλληψη ενός 28χρονου αξιωματικού του στρατού προχώρησαν οι αρχές στη Γερμανία, καθώς θεωρείται ύποπτος για σχεδιασμό ένοπλης επίθεσης ενώ είχε καταχωρηθεί ως πρόσφυγας από την Συρία, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η εισαγγελία.

Η σύλληψη του συνοδεύτηκε από έρευνες σε 16 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα, την Αυστρία και τη Γαλλία. Ο αξιωματικός είχε τοποθετηθεί στη Γαλλία αλλά είχε μετατεθεί σε στρατιωτική μονάδα στο Χάμελμπουργκ, όπου και συνελήφθη.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα της Έσης, ο 28χρονος είχε και συνεργάτη, έναν 24χρονο φοιτητή, ο οποίος γνώριζε το σχέδιό του να αιτηθεί άσυλο. Στις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν πολλά κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές και έγγραφα ενώ στο σπίτι του φοιτητή εντοπίστηκαν πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά.

Οι εισαγγελικές αρχές γνωστοποίησαν, επίσης, ότι ο 28χρονος είχε κρατηθεί αρχικά από την αυστριακή αστυνομία, καθώς είχε προσπαθήσει να κρύψει ένα πιστόλι των 7,65 χιλιοστών σε τουαλέτα στο αεροδρόμιο της Βιέννης. Σύμφωνα με την Welt, ο αξιωματικός καταχωρήθηκε ως Σύριος πρόσφυγας και εγκαταστάθηκε στην πόλη Γκίσεν τον Δεκέμβριο του 2015.

Τον Ιανουάριο του 2016 υπέβαλε αίτηση για άσυλο στη Βαυαρία και εγκαταστάθηκε σε ένα τοπικό προσφυγικό καμπ. Οι γερμανικές αρχές του χορήγησαν άσυλο παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσε να μιλήσει αραβικά.

Ο αξιωματικός και ο φοιτητής επικοινωνούσαν με τηλεφωνήματα και γραπτά μηνύματα, η ανάλυση των οποίων έδειξε ότι είχαν “ξενοφοβική νοοτροπία”, πρόσθεσε το γραφείο του εισαγγελέα.

Πηγή: Russia Today

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version