Γερμανία: Aυτοκίνητο έπεσε πάνω σε καρναβαλικό άρμα – Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Γερμανία: Aυτοκίνητο έπεσε πάνω σε καρναβαλικό άρμα – Τουλάχιστον 30 τραυματίες
Στιγμιότυπο από το σημείο Twitter

Οδηγός στην πόλη Φόλκμαρζεν της Γερμανίας, έριξε ηθελημένα το αυτοκίνητό του σε καρναβαλικό άρμα. Παιδιά μεταξύ των 30 τραυματιών.

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε καρναβαλικό άρμα στην πόλη Φόλκμάρζεν της Έσσης στη Γερμανία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 30 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά.

Η αστυνομία απέφυγε να πει εάν πρόκειται για ατύχημα ή μια εσκεμμένη επίθεση, ωστόσο όλα δείχνουν ότι ο οδηγός ήξερε τι έκανε. Γερμανικά ΜΜΕ επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες που είπαν ότι ο οδηγός (29χρονος Γερμανός), ο οποίος συνελήφθη, φαίνεται πως έριξε εσκεμμένα το αυτοκίνητο, μια Mercedes σε γκρι μεταλλιζέ χρώμα, πάνω στο πλήθος.

Το όχημα συνέχισε την πορεία του, παρασύροντας ανθρώπους, για τουλάχιστον 30 μέτρα προτού σταματήσει.

Το περιστατικό σημειώθηκε λιγότερο από μία εβδομάδα, μετά την αιματηρή επίθεση ενόπλου, με 11 νεκρούς, περιλαμβανομένου του δράστη, σε μία από τις χειρότερες ρατσιστικές επιθέσεις στη Γερμανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στιγμιότυπο από το σημείο Twitter

Η γερμανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα για «απόπειρα δολοφονίας» εναντίον του οδηγού. Επιπλέον, η γενική εισαγγελία της Φρανκφούρτης ανακοίνωσε, σε δελτίο τύπου, ότι διεξάγει έρευνα σε βάρος του «Γερμανού υπηκόου ηλικίας 29 ετών», που συνελήφθη στο σημείο και έχει κι ο ίδιος τραυματιστεί. Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία δεν συμμετέχει στις έρευνες, μια ένδειξη ότι οι αρχές προκρίνουν το σενάριο μιας σκόπιμης ενέργειας όχι όμως μιας επίθεσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα