Γερμανία: Ετοιμάζεται να χαλαρώσει τις απαγορεύσεις για τους ταξιδιώτες

Γερμανία: Ετοιμάζεται να χαλαρώσει τις απαγορεύσεις για τους ταξιδιώτες
Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (AP Photo/Michael Probst) AP

Ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας τονίζει ότι η χώρα του κατάφερε να περιορίσει την πανδημία, ετοιμάζεται χαλάρωση μέτρων για ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Ζώνη του Σένγκεν και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Γερμανία υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ και η χώρα είναι έτοιμη να χαλαρώσει τις απαγορεύσεις της για ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Ζώνη του Σένγκεν και τη Μεγάλη Βρετανία.

Παράλληλα, η Γερμανία ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες και εβδομάδες, όπως αναφέρει η Deutsche Welle να ανοίξει τα σύνορά της για τις γειτονικές χώρες.

“Θα σταματήσουμε τους ελέγχους στα σύνορα με το Λουξεμβούργο τα μεσάνυχτα και είμαστε ανοιχτοί για άρση των απαγορεύσεων με Γαλλία, Αυστρία και Ελβετία. Είμαστε σε συζητήσεις με την βιομηχανία του τουρισμού” τόνισε στην Deutsche Welle ο Κοινοβουλευτικός υπουργός στο Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, Στέφαν Μάιερ.

Την Δευτέρα θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του δέκα χωρών, ο Χάικο Μάας με στόχο τον συντονισμό για τον τουρισμό και τους συνοριακούς ελέγχους. Μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας θα συνομιλήσει με Ελλάδα και Κύπρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα