Γερμανία: Έξι στους δέκα δηλώνουν υπέρ των κλειστών κέντρων ασύλου

Η Άνγκελα Μέρκελ
Η Άνγκελα Μέρκελ AP

Κερδισμένη βγήκε η Γερμανίδα καγκελάριος από τη συμφωνία για τα κλειστά κέντρα ασύλου, σύμφωνα με γερμανική δημοσκόπηση, αν και οι μισοί συμπατριώτες της θεωρούν ότι δεν θα εξαντλήσει την τετραετία.

«Καλή» θεωρεί τη λύση των κλειστών κέντρων ασύλου το 59% των Γερμανών. Μόνο οι μισοί από τους ερωτηθέντες ωστόσο πιστεύουν ότι ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός θα καταφέρει να ολοκληρώσει την τετραετία.

Σε ό,τι αφορά ςτη διαμάχη μεταξύ της Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ και του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, οι εντυπώσεις σχετικά με τον «νικητή» είναι μοιρασμένες.

Σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» του δεύτερου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης ZDF, μόνο το 35% των Γερμανών δεν βρίσκει καλή την ιδέα για εγκατάσταση κλειστών κέντρων φιλοξενίας αιτούν των άσυλο.

Από την σύγκρουση των δύο εταίρων, κερδισμένη θεωρεί ότι βγήκε η Μέρκελ το 41%, ενώ πλεονέκτημα για τον Ζεεχόφερ διακρίνει το 40%.

Το 59% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) θα στηρίξουν τελικά την συμφωνία, ενώ το 37% πιστεύει ότι θα την απορρίψουν.

Σχετικά με την βιωσιμότητα του κυβερνητικού σχήματος, οι Γερμανοί, σε ποσοστό 51% δεν πιστεύουν ότι το σημερινό κυβερνητικό σχήμα θα φθάσει ως το 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Γερμανία, Μέρκελ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συμβιβασμός-πύρρειος νίκη της Μέρκελ

Σε πήλινα πόδια η κυβέρνηση στη Γερμανία

SPD: Φεύγουμε από την κυβέρνηση αν γίνουν τα κλειστά κέντρα μεταναστών

Αβραμόπουλος: Ορισμένοι ηγέτες επιθυμούν να επιστρέψει η Ευρώπη στο σκοτεινό παρελθόν της

ADVERTISING

SHARE: