Γερμανία: H Aναλένα Μπέρμποκ είναι ο κύριος στόχος ψευδών ειδήσεων από ΜΜΕ

Η Αναλένα Μπέρμποκ
Η Αναλένα Μπέρμποκ AP

Περισσότερο από κάθε άλλον Γερμανό πολιτικό πλήττουν τα fake news την επικεφαλής των Πρασίνων, Αναλένα Μπέρμποκ.

Η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ είναι ο κύριος στόχος ψευδών ειδήσεων της τηλεόρασης, των εντύπων, του διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με έρευνα στη Γερμανία.

Η Αναλένα Μπέρμποκ βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των δέκα πολιτικών που πλήττονται συχνότερα από ψευδείς ειδήσεις. Το 25% της παραπληροφόρησης αφορά στην Πράσινη πολιτικό. Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται η καγκελάριος Μέρκελ και ο υποψήφιος καγκελάριος Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ με 13% και 10 % αντίστοιχα. Το 56%, δηλαδή κάθε δεύτερος περίπου ενήλικος στην Γερμανία, έχει ακούσει ή διαβάσει ψευδείς ειδήσεις για τον Μπέρμποκ, σύμφωνα με έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Avaaz, η οποία βασίζεται σε δεδομένα τα οποία συλλέχθηκαν μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 31ης Αυγούστου του τρέχοντος έτους από τους συντάκτες ελέγχου των γεγονότων του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), του Γαλλικού πρακτορείου AFP και του ερευνητικού κέντρου Correctiv.

ADVERTISING

Εάν ληφθούν υπόψη μόνο οι τρεις υποψήφιοι για την καγκελαρία, η Αναλένα Μπέρμποκ βρίσκεται και πάλι στην κορυφή, αφού το 71% των αξιολογηθεισών ψευδών ειδήσεων είχαν στόχο την υποψήφια καγκελάριο των Πρασίνων. Ακολουθεί ο Άρμιν Λάσετ με 29%, ενώ καμία δεν στόχευε τον υποψήφιο καγκελάριο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), Όλαφ Σολτς.

Τέλος, ως προς τα κόμματα γενικώς, το 46% των ψευδών ειδήσεων αφορούν στους Πράσινους, το 32 % στους Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU), το 19 % στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD). Μόνο το 2% των ψευδών ειδήσεων αφορούν στην Αριστερά (Die Linke) και ακολουθούν το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) μόνο με 1%.

Ως εκ τούτου οι συντάκτες της έρευνας καλούν τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης να είναι προσκετικά τις τελευταίες εβδομάδες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Άννα Μπέρμποκ, Γερμανικές εκλογές, Die Grünen, Κόμμα Πρασίνων Γερμανίας
SHARE:

24Media Network