Γερμανία: Η κυβέρνηση έχει πληρώσει 55.000 ευρώ για τα μαλλιά και το μακιγιάζ της Μέρκελ

Γερμανία: Η κυβέρνηση έχει πληρώσει 55.000 ευρώ για τα μαλλιά και το μακιγιάζ της Μέρκελ
Η Άνγκελα Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο ως καγκελάριος 2023 Michael Sohn/AP

Πολυέξοδη η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, καθώς στα δύο χρόνια που έχουν περάσει από τότε που έφυγε από την ηγεσία της χώρας έχει χρεώσει την κυβέρνηση με 55.000 ευρώ για τα μαλλιά και το μακιγιάζ της.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ξοδέψει σχεδόν 55.000 ευρώ για τα μαλλιά και το μακιγιάζ της πρώην καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ από τότε που έφυγε από την εξουσία το 2021.

Παρά το γεγονός ότι αποχώρησε από την ηγεσία της Γερμανίας πριν από σχεδόν δύο χρόνια, η Μέρκελ εξακολουθεί να χρεώνει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση με πολλά έξοδα, σύμφωνα με το Tagesspiegel.

Η Μέρκελ, σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του Tagesspiegel, δεν διατήρησε τον επί χρόνια makeup artist της, αλλά εμπιστεύεται πλέον μια νέα ειδική στα μαλλιά και το μακιγιάζ, η οποία εργάζεται επίσης ως σχεδιάστρια μόδας, με έδρα το Βερολίνο. Η καγκελαρία πληρώνει για τα μαλλιά και το μακιγιάζ της Μέρκελ τόσο για τους δημόσιες όσο και για τις ιδιωτικές υποχρεώσεις της. Μέχρι στιγμής έχει ξοδέψει 17.200 ευρώ το 2023, ενώ το 2022 είχε κάνει λογαριασμό 37.780 ευρώ.

«Το κόστος συνδέεται με την εκτέλεση των συνεχιζόμενων επίσημων καθηκόντων — ανεξάρτητα από το αν είναι δημόσια ή μη», είπε η γερμανική καγκελαρία στο Tagesspiegel.

Ο νυν καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς επίσης δεν φείδεται δαπανών για τις δημόσιες εξόδους του, ανέφερε το Tagesspiegel . Μέχρι στιγμής φέτος, οι εκπρόσωποι της καγκελαρίας έχουν ξοδέψει 21.808 ευρώ για έξοδα χτενίσματος και μακιγιάζ, ενώ το ποσό έφτασε τα 39.910 ευρώ το 2022.

Οι αριθμοί από μια κοινοβουλευτική έρευνα νωρίτερα φέτος έδειξαν ότι οι δαπάνες για φωτογράφους, κομμωτές και μακιγιέρ αυξήθηκαν σε περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο πλήρες έτος της κυβέρνησης του Σολτς το 2022. Το ποσό αυτό ήταν αυξημένο κατά σχεδόν 80% σε σχέση με το 2021, το τελευταίο έτος της κυβέρνησης Μέρκελ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα