Γερμανία: Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες της να φύγουν αμέσως από τον Λίβανο

Διαβάζεται σε 2'
Λίβανος
Λίβανος EPA/MOHAMMED SABER

Κινητοποίηση των γερμανικών Αρχών μετά τη δολοφονία του «υπ’ αριθμόν 2» της Χαμάς, καλώντας τους πολίτες της να φύγουν αμέσως από τον Λίβανο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προέτρεψε τους Γερμανούς πολίτες να φύγουν αμέσως από τον Λίβανο, προειδοποιώντας για τον αυξημένο κίνδυνο κλιμάκωσης του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, μετά τον θάνατο του «υπ’ αριθμόν 2» της παλαιστινιακής οργάνωσης, στη νότια Βηρυτό.

«Δεν μπορούν να αποκλειστούν μια νέα επιδείνωση της κατάστασης και μια παράταση της σύγκρουσης, κυρίως μετά τη δολοφονία του αντιπροέδρου του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, του Σάλεχ Αλ Αρούρι, στην περιοχή της Βηρυτού στις 2 Ιανουαρίου 2024. Αυτό ισχύει ιδίως για το νότιο τμήμα του Λιβάνου, συμπεριλαμβανομένων και των αστικών ζωνών στα νότια της Βηρυτού» αναφέρει το υπουργείο στον ιστότοπό του.

Η κατάσταση, όσον αφορά την ασφάλεια στην περιοχή, είναι «πολύ ρευστή», τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τους Γερμανούς πολίτες να φύγουν από τη χώρα «με τα γρηγορότερα μέσα».

Η ταξιδιωτική οδηγία εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο Σάλεχ αλ Αρούρι και άλλα έξι στελέχη της Χαμάς σκοτώθηκαν από πλήγμα που αποδίδεται στο Ιραήλ το βράδυ της Τρίτης. Η Γερμανία είχε ήδη προειδοποιήσει από τον Οκτώβριο τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο, αφότου ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα