Γερμανία: Η ρωσική πρεσβεία απορρίπτει κάθε σχέση με την ακροδεξιά οργάνωση “Πολίτες του Ράιχ”

Γερμανία: Η ρωσική πρεσβεία απορρίπτει κάθε σχέση με την ακροδεξιά οργάνωση “Πολίτες του Ράιχ”
Γερμανία iStock

Σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο «απορρίπτει κάθε σχέση με τρομοκρατικές ομάδες στη Γερμανία».

Η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο «απορρίπτει κάθε σχέση με τρομοκρατικές ομάδες στη Γερμανία», μετέδωσαν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, σύμφωνα με την «Tagesspiegel», μετά τη δημοσιοποίηση των σχεδίων της ακροδεξιάς οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger) περί κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος και πληροφοριών για επαφές με τις ρωσικές αρχές.

Τα μέλη της οργάνωσης «είναι πεπεισμένα ότι η Γερμανία κυβερνάται αυτή τη στιγμή από ένα “βαθύ κράτος” και ότι η επικείμενη επέμβαση της “Συμμαχίας” τους, μιας τεχνικά ανώτερης μυστικής κοινότητας που περιλαμβάνει κυβερνήσεις, υπηρεσίες πληροφοριών και στρατιωτικό προσωπικό από διάφορες χώρες – συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας – , θα φέρει την απελευθέρωση», αναφέρεται στο πόρισμα της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, όπου επισημαίνεται ακόμη ότι η σύντροφος του «εν αναμονή ηγέτη» πρίγκιπα Ερρίκου 13ου Βιτάλια Μπ. είχε αναλάβει τις επαφές με τη Ρωσία.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τις μέχρι τώρα έρευνες, δεν προκύπτει ότι η ρωσική πλευρά είχε ανταποκριθεί, διευκρινίζει η Εισαγγελία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα