Γερμανία: Κίπινγκ και Ρίξινγκερ επανεξελέγησαν επικεφαλής του Die Linke

Η Katja Kipping του Die Linke
Η Katja Kipping του Die Linke AP

Η Κίπινγκ έλαβε το 64,46% των ψήφων, ενώ ο Ρίξινγκερ το 73,8% και οι δυο τους εκλέγονται για τρίτη φορά από το 2012 επικεφαλής του κόμματος.

Στην ηγεσία του κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke) επανεξελέγησαν η Κάτια Κίπινγκ και ο Μπερντ Ρίξινγκερ, στο 6ο συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιείται στη Λειψία. Σε κεντρικό θέμα του συνεδρίου αναδείχτηκε το προσφυγικό.

Ειδικότερα, η κ. Κίπινγκ έλαβε το 64,46% των ψήφων, ενώ ο κ. Ρίξινγκερ το 73,8% και οι δυο τους εκλέγονται για τρίτη φορά από το 2012 επικεφαλής του κόμματος.

ADVERTISING

«Το συνέδριο επιβεβαιώνει μια σημαντική, ουσιαστική απόφαση κατεύθυνσης: η καταπολέμηση των αιτίων της προσφυγιάς πάει μαζί με τα ανοιχτά σύνορα και με μια κοινωνική "επίθεση" για όλους τους ανθρώπους στη χώρα. Η αριστερά είναι και παραμένει το κόμμα το οποίο αγωνίζεται κατά του ρατσισμού και υποστηρίζει την αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες», δήλωσε ο κ. Ρίξινγκερ.

Νωρίτερα η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Ζάρα Βάγκενκνεχτ είχε ταχθεί υπέρ της χορήγησης ασύλου σε πρόσφυγες πολέμου, είχε ωστόσο εκφράσει επιφυλάξεις σχετικά με το εάν η Γερμανία θα πρέπει να είναι ανοιχτή και χωρίς περιορισμούς στους μετανάστες που αναζητούν εργασία. Με την ολοκλήρωση του συνεδρίου πριν από λίγη ώρα η κ, Βάγκενκνεχτ εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι το πρόγραμμα του κόμματος δεν περιλαμβάνει πλέον την φράση «ανοιχτά σύνορα για όλους».

Συμβιβαστική εμφανίστηκε και η κ. Κίπνγκ στην ομιλία της, τονίζοντας ότι «δεν χρειάζεται να επιλέξει κανείς τη μία ή την άλλη πλευρά, διότι είμαστε όλοι με την πλευρά της Αριστεράς».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρώτη φορά πρώτη δύναμη στο Βερολίνο η Αριστερά

SHARE:

24Media Network