Γερμανία: Μαζική μετακίνηση νεοναζί στα ανατολικά της χώρας

Γερμανία: Μαζική μετακίνηση νεοναζί στα ανατολικά της χώρας
Σύλληψη νεοναζί στη Γερμανία. Φωτο αρχείου. ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, οι νεοναζί προτιμούν πλέον για τη διαμονή τους την ανατολική Γερμανία.

Ολοένα περισσότεροι ακροδεξιοί εξτρεμιστές επιλέγουν να μετακινηθούν από περιοχές της άλλοτε Δυτικής Γερμανίας στην πρώην Ανατολική Γερμανία, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του Βρανδεμβούργου, του κρατιδίου που περιβάλλει την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της χώρας, το Βερολίνο.

«Οι νεοναζί αγοράζουν φθηνά ακίνητα στο ανατολικό τμήμα της χώρας, οργανώνουν συναυλίες και ιδρύουν νέες οργανώσεις», τόνισε ο Γεργκ Μίλερ, ο επικεφαλής της, στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Funke, που δημοσιεύουν τις δηλώσεις του στις έντυπες εκδόσεις τους σήμερα.

«Διαπιστώνουμε ότι ηγετικές μορφές του ακροδεξιού εξτρεμιστικού χώρου από τα παλαιά κρατίδια, για παράδειγμα τη Βαυαρία και το Ντόρτμουντ, μετακινούνται στο Βρανδεμβούργο και στη Σαξονία», εξήγησε.

Οι όροι «παλιά» και «νέα» κρατίδια, που χρησιμοποιούνται ενίοτε από γερμανούς αξιωματούχους μετά την ενοποίηση της χώρας, αναφέρονται αντίστοιχα σε περιοχές που ανήκαν στην άλλοτε Δυτική Γερμανία και την άλλοτε Ανατολική Γερμανία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα