Γερμανία: Οι μισές εταιρείες μείωσαν τις ώρες εργασίας των υπαλλήλων τους

Γερμανία: Οι μισές εταιρείες μείωσαν τις ώρες εργασίας των υπαλλήλων τους
Εργαζόμενοι στη Γερμανία AP

Η γερμανική οικονομία είναι σε ύφεση εξαιτίας του κορονοϊού και σύμφωνα με έρευνα του Ifo, πολλές εταιρείες εκμεταλλεύθηκαν τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης.

Οι μισές εταιρείες στη Γερμανία εκμεταλλεύθηκαν τη ρύθμιση τη κυβέρνησης για να προτείνουν στους υπαλλήλους τους μείωση των ωρών εργασίας, καθώς οι περισσότερες βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού, συμφωνία με έρευνα του ινστιτούτου Ifo που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Βάσει της ρύθμισης οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν τις ώρες εργασίας των υπαλλήλων τους όσο διαρκεί η κρίση προκειμένου να αποφύγουν τις απολύσεις. Όπως αναφέρεται στην έρευνα, τη ρύθμιση αυτή εκμεταλλεύθηκαν ευρέως οι βιομηχανίες στη Γερμανία, περιλαμβανομένων των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Το Ifo αναφέρει ότι περίπου το 18% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα επιθυμεί να προχωρήσει σε απολύσεις ή να μην ανανεώσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ το 15% αναγκάστηκε να σταματήσει εντελώς την παραγωγή.

Εξάλλου οι επιχειρήσεις εκτίμησαν ότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και την κοινωνική ζωή που έχουν στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19 θα διαρκέσουν περίπου τέσσερις μήνες.

Πριν από το ξέσπασμα της επιδημίας η οικονομία της Γερμανίας κατέγραφε άνοδο για ενδέκατη συνεχή χρονιά, όμως τώρα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης είναι αντιμέτωπη με την ύφεση. Το Ifo εκτιμά ότι η οικονομική παραγωγή της χώρας ενδέχεται να συρρικνωθεί έως και 20%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα