Γερμανία: Όλα έτοιμα για τους μαζικούς εμβολιασμούς

Γερμανία: Όλα έτοιμα για τους μαζικούς εμβολιασμούς
Στάδιο για τον κορονοϊό στη Γερμανία AP

Πάνω από 8 εκατομμύρια πολίτες αναμένεται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στη Γερμανία.

Εκαντάδες κέντρα εμβολιασμού στήνονται σε όλη τη Γερμανία.

Για τη φιλοξενία τους χρησιμοποιούνται κάθε είδους μεγάλοι κλειστοί χώροι, όπως γήπεδα. Από αυτά θα περνούν καθημερινά περίπου 3.500 πολίτες.

Σύμφωνα με το Euronews συνολικά, πάνω από 8 εκατομμύρια πολίτες αναμένεται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στην πρώτη φάση των εμβολιασμών.

Όλοι αυτοί θα κάνουν την επαναληπτική δόση 21 ημέρες μετά.

Η επικεφαλής υγείας του Βερολίνου, Ντιλέκ Καλατσί, δήλωσε ότι τα κέντρα θα λειτουργήσουν καταρχάς για 4 μήνες, όσο δηλαδή θα διαρκέσει η πρώτη φάση εμβολιασμών:

«Η πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί σε κέντρα εμβολιασμών γιατί τα εμβόλια που αναμένουμε είναι περίπλοκα και απαιτούν ιδιαίτερες συνθήκες συντήρησης. Αυτό σημαίνει ότι οι εμβολιασμοί δεν μπορεί να γίνουν από το συμβατικό σύστημα υγείας».

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το έργο του μαζικου εμβολιασμού στο Βερολίνου θα στοιχίσει 200 εκατομμύρια ευρώ. Θα υλοποιηθεί σε 6 κέντρα από 3.000 υγειονομικούς.

Οι πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο στη Γερμανία θα είναι οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας και όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Οι αρχές θα τους ενημερώσουν ταχυδρομικά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα