Κορονοϊός – Lockdown: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητα IX, και ταξί

Κορονοϊός – Lockdown: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητα IX, και ταξί
Οδηγός ταξί με μάσκα Eurokinissi

Ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Πέμπτης, ξεκαθάρισε το τοπίο γύρω από τις μετακινήσεις των πολιτών εν μέσω του lockdown των τριών εβδομάδων που θα επιβληθεί τις πρώτες πρωινές του Σαββάτου.

Διευκρίνισεις σχετικά με τις μετακινήσεις των πολιτών με τα οχήματά τους καθώς και με ταξί, παρείχε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στα πλαίσια της ενημέρωσης των νέων μέτρων του δεύτερου lockdown για τον περιορισμό της διασποράς των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, για τις μεταφορές παραμένει η πληρότητα στο 65% για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στα ταξί και τα ΙΧ επιτρέπεται ένας επιβάτης.

Εξαίρεση σε αυτό το πλαίσιο, με τη μεταφορά δεύτερου επιβάτη να γίνεται επιτρεπτή, υφίσταται όταν η μεταφορά εκτελείται για λόγους υγείας και ιατρικούς λόγους.

Παράλληλα, ο συγκεκριμένος περιορισμός δεν ισχύει και στην περίπτωση γονέων με ανήλικα τέκνα.

Επιπλέον, δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ νομών, με εξαίρεση τους 4 λόγους που αναφέρθηκαν. Για τη επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας απαιτείται αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας Ε1 ή Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται από τον ιστότοπο www.aade.gr.

Η μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας επιτρέπεται μόνο για:

  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  • επανένωση οικογενειών
  • επαγγελματικούς λόγους
  • λόγους υγείας

 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα