Γερμανία: Προ των πυλών τέταρτη δόση εμβολίου ειδικά για την Όμικρον

Γερμανία: Προ των πυλών τέταρτη δόση εμβολίου ειδικά για την Όμικρον
Εμβολιασμός για κορονοϊό. Eurokinissi

Ίσως να είναι απαραίτητη, κατά τον Γερμανό υπουργό Υγείας, μια τέταρτη δόση εμβολίου ειδικά για την μετάλλαξη Όμικρον. Η χώρα έχει ήδη παραγγείλει 80 εκατ. δόσεις, που θα παραδοθούν την άνοιξη.

Όσο η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στον πλανήτη, τόσο πιο κοντά έρχεται το ενδεχόμενο περαιτέρω εμβολιασμού του πληθυσμού, με τη Γερμανία να σκέφτεται ήδη το ενδεχόμενο αυτό.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του νέου υπουργού Υγείας της Γερμανίας, Καρλ Λάουτερμπαχ, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης (22/12) πρότεινε μια τέταρτη δόση εμβολίου για την προστασία από την Όμικρον.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, η νέα μετάλλαξη αναμένεται να γίνει κυρίαρχο στέλεχος στη χώρα μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες και η Γερμανία έχει προχωρήσει στην παραγγελία 80 εκατ. δόσεων ειδικά για την Όμικρον, οι οποίες θα παραδοθούν τον ερχόμενο Απρίλιο ή τον Μάιο.

“Μια επιθετική εκστρατεία ενίσχυσης είναι το πιο σημαντικό μας στοιχείο στον αγώνα ενάντια στην Όμικρον”, τόνισε και πρόσθεσε “Το επίπεδο προστασίας έναντι των σοβαρών συμπτωμάτων του Covid-19 μετά από αναμνηστικό εμβόλιο είναι πολύ υψηλό. Θα υπολόγιζα ότι πάει πολύ πάνω από το 90%”.

Η Γερμανία ανέφερε 45.659 νέα κρούσματα κορονοϊού την Τετάρτη, 5.642 λιγότερα από ό,τι πριν από μια εβδομάδα, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 510.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα