Γερμανία: Συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων

Γερμανία: Συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων
Γερμανοί ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για Ισπανία. AP

Μεγάλη ανησυχία απο την εξάπλώση του κορονοϊού και την άυξηση των κρουσμάτων στη Γερμανία, με το ΥΠΕΞ να συνιστά σοπίτες να αποφεύγουν ταξίδια στην Ισπανία.

Το γερμανικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας Robert-Koch (RKI) σήμανε συναγερμό για την αύξηση των νέων κρουσμάτων της Covid-19 στην Γερμανία εδώ και πολλές ημέρες, γεγονός που χαρακτηρίζει πηγή «μεγάλων ανησυχιών».

«Η τελευταία αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 αποτελεί πηγή μεγάλη ανησυχίας για μένα και για όλους μας στο RKI», δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το ινστιτούτο τόνισε ότι η αύξηση αυτή αφορά πολλά ομόσπονδα κράτη της Γερμανίας και προειδοποιεί ότι η μετάδοση της νόσου στην Γερμανία αφορά όλων των ειδών τους χώρους, ανάμεσά τους κέντρα φροντίδας, οικογενειακές συγκεντρώσεις, χώρους εργασίας.

Ταυτόχρονα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους πολίτες να μην κάνουν μη αναγκαία ταξίδια στις ισπανικές περιοχές της Αραγονίας, της Καταλονίας και της Ναβάρας, λόγω των υψηλού αριθμού κρουσμάτων και της επιβολής lockdown στις περιοχές αυτές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα