Γερμανία – Βέλγιο: Δραματική η κατάσταση με 120 νεκρούς από τις πλημμύρες – Αγνοούνται 1300

Γερμανία – Βέλγιο: Δραματική η κατάσταση με 120 νεκρούς από τις πλημμύρες – Αγνοούνται 1300
Μεγάλη καταστροφή στη Γερμανία. Νεκροί και αγνοούμενοι από την κακοκαιρία AP

Δραματική αύξηση του αριθμού των νεκρών από τις πλημμύρες στη δυτική Γερμανία και το Βέλγιο. Εικόνες απόλυτης καταστροφής. Επιζώντες κατέφυγαν σε στέγες, όταν οι πλημμύρες μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια, σάρωσαν αυτοκίνητα και σπίτια.

Περίπου 1.300 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι καθώς φονικές πλημμύρες πλήττουν τη Δυτική Γερμανία και άλλα μέρη της Ευρώπης. Ο αριθμός των θανάτων έχει αυξηθεί σε 106, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από πλημμύρες στη Δυτική Ευρώπη να ανέρχεται σε 125, καθώς η αναζήτηση συνεχίζεται για εκατοντάδες άτομα που δεν έχουν υπολογιστεί ακόμη.

Ενώ βαριές βροχοπτώσεις έπληξαν μέρη της Γαλλίας, της Ελβετίας, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας, οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν η Δυτική Γερμανία όπου τουλάχιστον 63 θύματα έχουν αναφερθεί και το Βέλγιο, όπου ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 23.

Οι γερμανικές αρχές χρησιμοποίησαν ελικόπτερα και αεροσκάφη για να εντοπίσουν τους επιζώντες που κατέφυγαν σε στέγες και ψηλότερα σημεία, όταν τα σπίτια τους κατακλύστηκαν από πλημμύρες που μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια, σάρωσαν αυτοκίνητα και σπίτια.

Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή είχε παραλύσει, γεγονός το οποίο είχε ως συνέπεια πολλοί που θεωρούνται αγνοούμενοι να μην μπορούν να επικοινωνήσουν.

Καθώς τα νερά υποχώρησαν, περισσότεροι νεκροί ανακτήθηκαν από πλημμυρισμένα σπίτια ή από τα ερείπια κτιρίων που σκέπασε ο χείμαρρος, πράγμα που σημαίνει ότι ο τελικός αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερος, ανέφεραν αρκετοί Γερμανοί αξιωματούχοι.

Σχεδόν 900 μέλη του γερμανικού στρατού έχουν προσχωρήσει στις ομάδες διάσωσης, εν μέσω έλλειψης ελικοπτέρων και άλλου υλικού. Εκατοντάδες σπίτια έχουν καταρρεύσει ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στις δυτικές πολιτείες της Ρηνανίας-Παλατινάτου και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Η πόλη του Erftstadt κοντά στην Κολωνία εκκενώθηκε αφού μια κατολίσθηση σε ένα κοντινό λατομείο δημιούργησε έναν τεράστιο κρατήρα που έφτασε γρήγορα κοντά στον οικισμό. Οι πόλεις και τα χωριά κάτω από το φράγμα Steinbach εκκενώθηκαν λόγω του φόβου ότι η πίεση του νερού θα μπορούσε να σπάσει το φράγμα.

Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού καθώς και οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί σε πολλές πληγείσες περιοχές και τμήματα βασικών δρόμων και σιδηροδρόμων έκλεισαν λόγω των τεράστιων όγκων των πλημμυρών. Ορισμένοι κάτοικοι το περιέγραψαν στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ως τη χειρότερη καταστροφή στην περιοχή τους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η γερμανική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο θα εργαστούν για ένα σημαντικό χρηματοδοτικό πακέτο για την ανακούφιση των δεινών των πλημμυρισμένων περιοχών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα