Γερμανία: Υπέρ της στενότερης παρακολούθησης των ακροδεξιών εξτρεμιστών

Γερμανία: Υπέρ της στενότερης παρακολούθησης των ακροδεξιών εξτρεμιστών
Άνθρωποι κρατούν τα χέρια καθώς σχηματίζουν μια ανθρώπινη αλυσίδα, κατά τη διάρκεια επαγρύπνησης για τα θύματα των πυροβολισμών στην κεντρική γερμανική πόλη Hanau AP

Μεγαλύτερη παρακολούθηση των ακροδεξιών διαδικτυακών φόρουμ, ζητά ο επιστήμονας Πέτερ Νόιμαν, με αφορμή το λουτρό αίματος στην πόλη Χανάου.

Ο Πέτερ Νόιμαν, διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Ριζοσπαστικοποίησης στο King’s College του Λονδίνου, καλεί σε αυξημένη παρακολούθηση των ακροδεξιών διαδικτυακών φόρουμ μετά το λουτρό αίματος στην πόλη Χανάου.

«Οι αρχές ασφαλείας πρέπει να είναι πολύ πιο δραστήριες στις εικονικές υποκουλτούρες, να παρακολουθούν και να διεισδύουν σε αυτά τα φόρουμ», δηλώνει ο Γερμανός ερευνητής θεμάτων τρομοκρατίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Die Welt”, η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη αύριο, Παρασκευή. «Αυτό που συμβαίνει ήδη στον τομέα του τζιχαντισμού πρέπει να συμβαίνει και στον τομέα του δεξιού εξτρεμισμού. Το Διαδίκτυο εξακολουθεί να μην έχει κατανοηθεί ως τόπος όπου δικτυώνονται οι εξτρεμιστές», επισημαίνει.

«Ακόμη και άνθρωποι που υποτίθεται πως ριζοσπαστικοποιήθηκαν από μόνοι τους, είχαν κοινοποιήσει σε πολλές περιπτώσεις την πρόθεσή τους να προβούν στις ενέργειές τους», σύμφωνα με τον Νόιμαν. «Αυτά τα μηνύματα πρέπει να ερμηνεύονται καλύτερα. Εικάζω ότι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να αντιμετωπίζουμε αυτό το είδος δραστών».

Ο πολιτικός επιστήμονας ανέλυσε το “μανιφέστο” του δράστη της Χανάου και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «ο άνδρας αυτός συνδέεται σαφώς με την ακροδεξιά ιδεολογία. Το κείμενο δείχνει επίσης ότι ο δράστης ήταν διαταραγμένος ψυχικά σε μεγάλο βαθμό. Οι ψυχικές διαταραχές και τα ακροδεξιά κίνητρα δεν αλληλοαποκλείονται αναγκαστικά», τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα