Γερμανίδα πρώην μέλος του ISIS κρατούσε σκλάβα γυναίκα Γιαζίντι

Γερμανίδα πρώην μέλος του ISIS κρατούσε σκλάβα γυναίκα Γιαζίντι
Χέρι στη φυλακή (φωτογραφία αρχειου) Χέρι στη φυλακή (φωτογραφία αρχειου)

Από το 2014 σχεδόν 7.000 γυναίκες και κορίτσια που αιχμαλωτίστηκαν από το ISIS έγιναν σκλάβες κι υποβλήθηκαν σε βάναυσες κακοποιήσεις.

Σε 9 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε 37χρονη Γερμανίδα – πρώην μέλος του ISIS, η οποία κρατούσε αιχμάλωτη εδώ και τρία χρόνια μια γυναίκα Γιαζίντι. Όπως αναφέρει το BBC, η καταδικασθείσα κρίθηκε ένοχη για τη διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, συμμετοχή σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση καθώς και την κράτηση της γυναίκας ως σκλάβα.

Το δικαστήριο του Koblenz απεφάνθη ότι η 37χρονη κακοποιούσε επί χρόνια την γυναίκα Γιαζίντι στη Συρία και το Ιράκ, όπου είχε μεταβεί ως μέλος του ISIS. Είχε μάλιστα ζητήσει κι από τον σύζυγό της να βιάσει τη “σκλάβα” και να την κακοποιήσει.

Οι εισαγγελείς στην έναρξη της δίκης τον Ιανουάριο, είπαν ότι “όλα αυτά εξυπηρέτησαν τον δεδηλωμένο σκοπό του ISS, να πλήξουν την πίστη (της θρησκευτικής μειονότητας) των Γιαζίντι”

Το 2014 μέλη της οργάνωσης του ΙSIS εσέβαλαν σε περιοχή όπου κατοικούσαν μέλη της μειονότητας των Γιαζίντι και επιδόθηκαν σε μια εκστρατεία γενοκτονίας, δήλωσε ο ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα