Γερμανία: Μέσω της προεδρίας της G7 η ανάκαμψη από τον κορονοϊό

Υπουργοί Εξωτερικών και Ανάπτυξης των πιο οικονομικά αναπτυγμένων χωρών G7
Υπουργοί Εξωτερικών και Ανάπτυξης των πιο οικονομικά αναπτυγμένων χωρών G7 PHIL NOBLE / ASSOCIATED PRESS

Το Βερολίνο επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την προεδρία της ομάδας χωρών G7, για να υποστηρίξει την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία του κορονοϊού.

Η Γερμανία επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την προεδρία της στην ομάδα των πιο οικονομικά αναπτυγμένων χωρών G7 για να υποστηρίξει την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και για να ενισχύσει τις προσπάθειες για την κλιματική προστασία, όπως ανέφερε το Σάββατο 1/1, ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ.

«Η Γερμανία έχει αναλάβει την προεδρία της G7 για το 2022. Οι χώρες-μέλη της G7 υποστηρίζουν την ελευθερία, τη δημοκρατία και την πρόοδο» ανέφερε ο Λίντνερ, σε μία ανάρτησή του στο Twitter. «Έχοντας αυτό στο μυαλό μας, πρέπει να ξεπεράσουμε την πανδημία και να καθοδηγήσουμε την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Λίντνερ είναι ο ηγέτης του φιλελεύθερου κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), το οποίο στηρίζει την τριμερή κυβέρνηση συνασπισμού του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος ανέφερε ότι θέλει να θέσει ερωτήματα σχετικά με την ψηφιοποίηση και την κλιματική ουδετερότητα στην κορυφή της ατζέντας των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G7, κατά τις διασκέψεις της αναφερόμενης ομάδας χωρών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Κορονοϊός, ΠΑΝΔΗΜΙΑ
SHARE:

24Media Network