Γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση του Πουτζντεμόν στην Ισπανία

Ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν
Ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν AP

Γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι επιτρέπεται η έκδοση του πρώην ηγέτη της Καταλονίας με βάση την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιων κεφαλαίων, αλλά όχι αυτή της εξέγερσης. Απαντώντας στην απόφαση, εισαγγελείς είπαν ότι θα αποφασίσουν σύντομα αν θα εγκρίνουν την έκδοση ή όχι.

Γερμανικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο αυτονομιστής πρώην ηγέτης της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, μπορεί να εκδοθεί στην Ισπανία με την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιων κεφαλαίων, όμως απέρριψε αίτημα να εκδοθεί με την αιτιολογία ότι εξεγέρθηκε κατά της εξουσίας της Μαδρίτης.

Πηγή στη νομική ομάδα του Πουτζντεμόν δήλωσε πως ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας θα εφεσιβάλει οποιαδήποτε απόφαση εκδοθεί από τη Γερμανία με οποιαδήποτε κατηγορία.

Ο Πουτζντεμόν διέφυγε στις Βρυξέλλες και αργότερα στη Γερμανία αφού ισπανικά δικαστήρια εξέδωσαν ένταλμα για τη σύλληψή του σχετικά με τον ρόλο του στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας τον περασμένο Οκτώβριο. Η κυβέρνηση της Μαδρίτης υποστηρίζει πως αυτό ήταν παράνομο βάσει του ισπανικού συντάγματος.

«Το δικαστήριο αποφάσισε σήμερα το πρωί ότι επιτρέπεται η έκδοση με βάση την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιων κεφαλαίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστηριου του Σλέσβιχ Χολστάιν.

Απαντώντας στην απόφαση του δικαστηρίου, εισαγγελείς δήλωσαν ότι θα αποφασίσουν σύντομα αν θα εγκρίνουν την έκδοση του Πουτζντεμόν, ο οποίος συνελήφθη τον Μάρτιο κατά την είσοδό του στη Γερμανία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καταλονία, Πουτζντεμόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Την έκδοση του Πουτζντεμόν ζητά η εισαγγελία στη Γερμανία

Γερμανία: Νέα απόρριψη αιτήματος για φυλάκιση του Πουτζντεμόν

SHARE:

24Media Network