Γερμανικό ‘βέτο’ στη διοργάνωση του Euro 2024 από την Τουρκία

Γερμανικό ‘βέτο’ στη διοργάνωση του Euro 2024 από την Τουρκία
German Green Party chairman Cem Ozdemir delivers a speech about Europe ahead of an EU summit in Brussels at the German parliament Bundestag in Berlin, Germany, Thursday, March 9, 2017. (AP Photo/Markus Schreiber) AP

Αίτημα στην UEFA να μην ανατεθεί στην Τουρκία το Euro 2024 από τον επικεφαλής των Πρασίνων, μια ανάσα πριν από τις γερμανικές εκλογές και ενώ οι σχέσεις Βερολίνου - Άγκυρας παραμένουν σε τεντωμένο σχοινί

Να μην ανατεθεί η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (Euro) του 2024 στην Τουρκία, ζητεί από την UEFA ο επικεφαλής των Γερμανών Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν να εκμεταλλευτεί το αθλητικό γεγονός προς το συμφέρον του.

«Ο κίνδυνος είναι μεγάλος να μετατραπεί το Πρωτάθλημα σε εργαλείο του καθεστώτος Ερντογάν. Δεν αισθάνομαι καθόλου άνετα με την ιδέα ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπορεί να διοργανωθεί σε μια χώρα όπου γερμανοί πολίτες κρατούνται ως όμηροι και βρίσκονται στην φυλακή μόνο και μόνο επειδή έκαναν τη δουλειά τους ως δημοσιογράφοι ή ως ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε o κ. Έζντεμιρ στην «Sport Bild».

Τόνισε επίσης ότι «το ποδόσφαιρο δεν επιτρέπεται να γίνεται εργαλείο για δικτάτορες και απολυταρχικούς άρχοντες όπως ο Ερντογάν ή ο Πούτιν, προκειμένου να στολίζονται και να αποσπούν την προσοχή από τα εγκλήματα που διαπράττουν σε βάρος των ίδιων τους των πολιτών».

Η απόφαση για την ανάθεση της διοργάνωσης αναμένεται να ληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2018.

Φωτό: AP Photo/Markus Schreiber

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα