Γερμανικός Τύπος για επίθεση Τουρκίας: "Η επίθεση στη Συρία θα αποδειχθεί κατάρα"

Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με τη Συρία
Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με τη Συρία AP

Δεύτερο θέμα για τη Γερμανική επικαιρότητα είναι η χθεσινή ένοπλη επίθεση έξω από μία συναγωγή στην πόλη Χάλε της Γερμανίας.

Στις πρώτες θέσεις των Γερμανικών ΜΜΕ είναι η είδηση της έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στη Συρία.

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει την απόφαση του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν να εισβάλει στη Βόρεια Συρία: "Ο στρατός της Τουρκίας θα παραταχθεί απέναντι στο συριακό στρατό, στο πλευρό του οποίου βρίσκεται το Ιράν και η Ρωσία. Τίποτα δεν εγγυάται ότι οι Σύροι πρόσφυγες, τον αριθμό των οποίων θέλει να μειώσει στο μισό ο Ερντογάν, θα υπακούσουν στην προτροπή του και θα πάνε να εγκατασταθούν στη βόρεια Συρία, από την οποία κατάγονται οι λιγότεροι. Και αυτός είναι ένα ακόμα λόγος αντιπαράθεσης. Ο Ερντογάν όμως καταφέρνει με αυτή του την κίνηση να ενώσει τη διχασμένη χώρα του».

ADVERTISING

Για το ίδιο θέμα η Süddeutsche Zeitung αναφέρει: "Οι Κούρδοι αντάρτες της Συρίας εξοπλίστηκαν στρατιωτικά από τους μέχρι σήμερα εταίρους τους, τις ΗΠΑ. Δεν πρόκειται να παραιτηθούν χωρίς μάχη. Στα μέτωπα όμως υπάρχουν πάλι άμαχοι, άνθρωποι που θα χάσουν τις εστίες τους και που το μόνο πράγμα που τους απομένει είναι να τραπούν σε φυγή. Ανάμεσα στους πρόσφυγες όμως θα μπορούσαν να παρεισφρήσουν και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι βρίσκονται στις φυλακές, όπου τους κρατούν οι Κούρδοι. Και αυτοί θα μπορούσαν να πάνε όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στην Ευρώπη. Αυτό που ο Ερντογάν αποκαλεί επιχείρηση «Πηγή ειρήνης» - Τι όνομα για έναν πόλεμο! - σύντομα θα αποδειχθεί κατάρα και ένα νέο κεφάλαιο στον πόνο του πολέμου που διαρκεί οχτώ χρόνια".

Ένοπλη επίθεση στη Χάλε, Γερμανίας

Δεύτερο θέμα για τη Γερμανική επικαιρότητα είναι η χθεσινή ένοπλη επίθεση έξω από μία συναγωγή στην πόλη Χάλε της Γερμανίας.

Από την ένοπλη επίθεση έπεσαν νεκροί δυο άνθρωποι, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για τραυματίες. Δεύτερη ανάρτηση δείχνει τον δράστη να οπλοφορεί και να σημαδεύει προς τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι ένα άτομο συνελήφθη όπως ανέφερε η αστυνομία. «Οι δυνάμεις μας συνέλαβαν ένα άτομο», ανέφερε η αστυνομία του Χάλε στον λογαριασμό της στο Twitter. «Παραμένουμε ωστόσο σε επιφυλακή.

Η Welt σχολιάζει: «Περίπου 100 Εβραίοι φοβήθηκαν για τη ζωή τους στην πόλη Χάλε απλά και μόνο γιατί ήθελαν να προσευχηθούν. Εβραϊκά ιδρύματα εδώ και καιρό είναι υπό προστασία. Η τρομοκρατική επίθεση στη Χάλε δείχνει δυστυχώς πόσο απαραίτητη είναι μια τέτοια προστασία. Και όλα αυτά συμβαίνουν στη Γερμανία το 2019. Φτάνει πια.»

Η Süddeutsche Zeitung γράφει για το θέμα: «Αυτό που αρμόζει αυτή τη στιγμή είναι θλίψη, συμπόνια και αυτοσυγκράτηση. Ήταν πάντα ντροπιαστικό το γεγονός ότι κάθε συναγωγή στη Γερμανία έπρεπε διαρκώς να φυλάσσεται και δεν μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς κάμερες και βαριές πόρτες ασφαλείας. Την Τετάρτη αποδείχθηκαν όμως όλα αυτά τα ντροπιαστικά σωτήρια και όμως παραμένει μια απερίγραπτη ημέρα.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Συρία, Τουρκία, Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκική εισβολή στη Συρία: Εικόνες χάους - Τουλάχιστον 15 νεκροί

Συρία: Η Τουρκία σφυροκοπά τους Κούρδους - Μαίνονται οι μάχες, αυξάνονται οι νεκροί

Συρία: Η Άγκυρα ανακοίνωσε την έναρξη της χερσαίας φάσης της επίθεσης

Συρία: Οι Κούρδοι παύουν τις μάχες με το ISIS - Εγκαταλείπουν χιλιάδες άμαχοι

SHARE:

24Media Network