Γερμανικός τύπος: "Μέρκελ και Σαμαράς αντάλλασσαν ευγένειες εν μέσω διαδηλώσεων"

ΑΘΗΝΑ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΑΘΗΝΑ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Τι αναφέρουν Γερμανικά δημοσιεύματα για τη συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ και την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα

Πολλά τα σημερινά πρωτοσέλιδα για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα. Η έλευση της Καγκελαρίου σχολιάστηκε αναλυτικά από τον Γερμανικό τύπο.

Η Süddeutsche Zeitung επισημαίνει στον πρωτοσέλιδο τίτλο της ότι "Η Μέρκελ δίνει θάρρος στους Έλληνες" και σημειώνει:

"Η καγκελάριος αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Αθήνας λέγοντας ότι οι θυσίες που ζητάμε από τη χώρα είναι μεγάλες, αλλά ο δύσκολος δρόμος αξίζει τον κόπο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς υπόσχεται ότι θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους". Σε άρθρο της ίδιας εφημερίδας διαβάζουμε ότι "κανείς δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη του το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Οι πιστωτές είναι εκβιάσιμοι".

"Τέτοια υποδοχή δεν έχει ξαναγίνει"

"...με στρατιωτικές τιμές και με σημαίες με τη σβάστικα..."

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung κυκλοφορεί με τίτλο "Η Μέρκελ ενθαρρύνει τους Έλληνες", σημειώνοντας στον υπότιτλο της: "Διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Το Eurogroup αυξάνει την πίεση προς την Ελλάδα".

Στο πρωτοσέλιδο σχόλιο της FAZ σημειώνεται: "Τέτοια υποδοχή δεν έχει ξαναγίνει στην καγκελάριο Μέρκελ: με στρατιωτικές τιμές και με σημαίες με τη σβάστικα. (…) Από τη στιγμή που η έκθεση της τρόικας δεν είναι ακόμα έτοιμη, η συνάντηση περιορίστηκε σε ευγενικές χειρονομίες, αναγνώριση και προθέσεις. (…) Οι διαδηλώσεις κατά της επίσκεψης θα πρέπει να κάνουν τους Ευρωπαίους να σκεφθούν.

Δείχνουν πόσο εύκολα η Ευρώπη μπορεί να επιστρέψει σε προκαταλήψεις, στερεότυπα και παλιά ανακλαστικά αν απουσιάσει το λιπαντικό που κρατά τη μηχανή της ευρωπαϊκής ενοποίησης σε λειτουργία: η ευημερία για όλους. Οι Έλληνες ζουν χειρότερα από ό,τι οι πολίτες στις περισσότερες πιστώτριες χώρες. Και εκεί όμως ακούγεται όλο και δυνατότερα το ερώτημα για ποιο λόγο επιδεικνύεται αλληλεγγύη δισεκατομμυρίων όταν αυτή ανταποδίδεται με βρισιές και προσβολές".

"Συμβολική συνάντηση"

"Η συνάντηση ήταν περισσότερο συμβολική"

Το Spiegel Online γράφει: "Επίσκεψη Μέρκελ: Ευγενικές χειρονομίες στο Μαξίμου" και σημειώνει: "Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους, διαδηλωτές πέταγαν μολότωφ και κεκλεισμένων των θυρών Μέρκελ και Σαμαράς αντάλλαζαν ευγένειες. Η επίσκεψη είχε ως στόχο να υπογραμμιστούν οι δεσμοί των δύο χωρών. Η συνάντηση ήταν περισσότερο συμβολική".

Η είδηση της χθεσινής ημέρας μας ήρθε από τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν στο περιθώριο του ECOFIN, όταν δήλωσε ότι η επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ θα δοθεί στην Ελλάδα το αργότερο μέχρι το Νοέμβριο και ότι οι υπουργοί Οικονομικών συζητούν να τη χορήγηση περισσότερου χρόνου για την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής.

Πηγή: deutsche welle

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Focus: Αγαπητοί Έλληνες η Άνγκελα Μέρκελ δεν αξίζει το μίσος σας

SHARE:

24Media Network