Για αίρεση κατηγορείται ο πάπας Φραγκίσκος

Pope Francis delivers his blessing during the Angelus noon prayer from the window of his studio overlooking St. Peter's Square, at the Vatican, Sunday, Sept. 24, 2017. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Pope Francis delivers his blessing during the Angelus noon prayer from the window of his studio overlooking St. Peter's Square, at the Vatican, Sunday, Sept. 24, 2017. (AP Photo/Alessandra Tarantino) AP

Eξήντα ένας κληρικοί και καθηγητές κατηγορούν τον πάπα για αίρεση. Δεν υπάρχουν υπογραφές καρδινάλιων και ο πάπας δεν απάντησε στους υπογράφοντες

Εξήντα ένας καθολικοί κληρικοί, καθηγητές και μελετητές κατηγορούν με επιστολή τους η οποία δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή, τον πάπα Φραγκίσκο για αίρεση.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, στο σχετικό κείμενο που συνυπογράφουν, αναφέρουν ότι ο πάπας ευθύνεται για «επτά αιρέσεις» στην «αποστολική του παρότρυνση» προς τον κλήρο και τους πιστούς Amoris Laetitia (η Χαρά της αγάπης). Στο κείμενο αυτό, τον Μάρτιο του 2016, ο Λατινοαμερικανός ποντίφικας είχε υιοθετήσει μια πιο ανοικτή στάση προς τους διαζευγμένους πιστούς, όπως και προς τους ομοφυλόφιλους. Το «κατηγορώ» αυτό σε βάρος του πάπα αφορά, παραδείγματος χάρη, την πεποίθησή του ότι όποιος είναι διαζευγμένος δεν διαπράττει θανάσιμη αμαρτία.

Στους υπογράφοντες συμπεριλαμβάνεται και ο πρώην πρόεδρος της τράπεζας του Βατικανού, Ior, Έτορε Γκότι Τεντέσκι, ο οποίος, όμως, μιλώντας στον ιταλικό τύπο, έκανε, ουσιαστικά, ένα βήμα όπισθεν.

«Πρόκειται για μια ικεσία την οποία έγραψαν θεολόγοι. Δεν γίνεται λόγος για αιρέσεις, αλλά υποστηρίζεται ότι θα μπορούσαν να ευνοηθούν αιρέσεις. Δεν κατηγορώ τον πάπα και τον αγαπώ και δεν θα εγκαταλείψω ποτέ ούτε τον ίδιο ούτε και την Εκκλησία. Πρόκειται για μια πράξη πίστεως και για απλή παρότρυνση υπέρ της εμβάθυνσης», δήλωσε ο Γκότι Τεντέσκι.

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, υπογραμμίζει, πάντως, ότι κανένας καρδινάλιος δεν θέλησε να υπογράψει το εν λόγω κείμενο. Ούτε και εκείνοι που ανήκουν στους πιο συντηρητικούς επικριτές του πάπα. H επιστολή είχε σταλεί στον πάπα στις 11 Αυγούστου, αλλά ο ίδιος επέλεξε να την αγνοήσει και να μην δώσει καμία απολύτως απάντηση.

(Πηγή: ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Alessandra Tarantino)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πάπας
SHARE: