Γιατί ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά μαγεύει τα πλήθη;

default image

O νέος πρωθυπουργός του Καναδά έχει τατουάζ, ασχολείται με το μποξ, κάνει στριπτίζ και όλος ο κόσμος ασχολείται μαζί του (Pics +Vid)

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau είναι αδιαμφισβήτητα ο πολιτικός που έχει μαγνητίσει το ενδιαφέρων των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Πράγμα λογικό καθώς μια ματιά στη ζωή του και τις συνήθειές έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ΄ότι η ζωή των περισσοτέρων πρωθυπουργών του κόσμου μαζί.

 

Ο 43χρονος πολιτικός είναι αυτός που ανέστησε το κόμμα των Φιλελεύθερων και έχει κάνει όλο τον κόσμο να ασχολείται μαζί του, όχι μόνο μετά τη νίκη τους στις εκλογές, αλλά καθ όλη τη πολιτική του πορεία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Justin Trudeau είναι ο πρωτότοκος γιος του του πολιτικού Pierre Trudeau, ήταν ο άνθρωπος που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον είχε χαρακτηρίσει σε επίσημο δείπνο με τον πατέρα του ως τον “μελλοντικό ηγέτη του Καναδά”, λέγοντας: “Θα ήθελα να πιω στην υγειά του μελλοντικού πρωθυπουργού του Καναδά Justin Trudeau”.

 

Ο νυν πρωθυπουργός πέρασε τα παιδικά του χρόνια μέσα στη δημοσιότητα, εξαιτίας της πολιτικής πορείας του πατέρα του, ενώ άρχισε να αναζητά την ιδιωτικότητα κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων στο Πανεπιστήμιο McGill και αργότερα στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας, όπου σπούδασε παιδαγωγικά.

 

Ο ίδιος μπήκε πιο ενεργά στον χώρο της πολιτικής σε ηλικία 28 ετών, μετά τον θάνατο του πατέρα του και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2008, την ώρα που όλοι ήταν σίγουροι ότι θα αφήσει τον δικό του στίγμα. Το 2011 επανεξελέγη βουλευτής και ανακοίνωσε την πρώτη του υποψηφιότητα για την προεδρία των Φιλελευθέρων. Κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές του 2013 και να διαψεύσει όλες τις φήμες που κυκλοφορούσαν εις βάρος του, αλλά και να “συνθλίψει” όλες τις κατηγορίες των αντιπάλων του.

 

Η νίκη στις εκλογές

 

Η επόμενη ημέρα της νίκης από τις εκλογές τον βρήκε στο μετρό του Μόντρεαλ για να ευχαριστήσει  αυτοπροσώπως Μια νίκη που ήταν συντριπτική, καθώς εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, καθώς πιστωνόταν ποσοστό περίπου 43% μετά την καταμέτρηση του ενός τετάρτου των ψήφων. Από τις πρώτες κιόλας εκτιμήσεις έδειχναν ότι το κόμμα του θα καταφέρει να κερδίσει περισσότερες από 170 έδρες.

Ενώ, αποτελεί τον 2ο νεότερο πρωθυπουργό στην ιστορία της χώρας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν τον εμποδίζει από το να γνωρίζει καλά τα προβλήματά της. Ο 43χρονος έχει τη δική του ατζέντα για όλα όσα πρέπει να αλλάξουν στη χώρα. Αρχικά, θέλει να αυξήσει τους φόρους για τους Καναδούς πολίτες που κερδίζουν περισσότερα από 200.000 δολάρια τον χρόνο, και να μειώσει το φορολογικό βάρος για την μεσαία τάξη. Θέλει επίσης να διπλασιάσει τις εθνικές δαπάνες για έργα υποδομής, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα “βραχυπρόθεσμο έλλειμμα” προς το συμφέρον της τόνωσης της οικονομίας. Παράλληλα, έχει “δεσμευτεί’ για την νομιμοποίηση της μαριχουάνας.

Η προσωπικότητά του

Ο Καναδάς έχει πλέον τον πιο γοητευτικό πρωθυπουργό του κόσμου. Ο Justin Trudeau λατρεύει τα τατουάζ και το μποξ, με το δεύτερο έχει ασχοληθεί σε νεαρή ηλικία, σχεδόν επαγγελματικά, με το άθλημα. Μάλιστα το 2012  ανέβηκε και πάλι στο ρινγκ για αν παλέψει με τον αντίπαλό του Πατρίκ Μπραζό  σε έναν αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο ίδιος έχει ένα απίστευτα γυμνασμένο σώμα, που φροντίζει να αναδείξει σε κάθε ευκαιρία, ακόμα και κάνοντας στριπτίζ. Το βίντεο που τον δείχνει να χορεύει βγάζοντας τα ρούχα του είναι από την εποχή που έκανε τα πρώτα του βήματα στην πολιτική, ωστόσο χρησιμοποιήθηκε από όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους, που φρόντιζαν σε κάθε ομιλία τους να αναφέρονται σε αυτό.

Το 2005 ο Justin Trudeau παντρεύτηκε τη δημοσιογράφο Σοφί Γκρεγκουάρ, με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά.

(Πηγή: dailymail)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα