Γιατί ο Τζάστιν Τριντό θα πάει διακοπές με την επί 18ετιας σύζυγο του, Σόφι μετά το διαζύγιο τους

Γιατί ο Τζάστιν Τριντό θα πάει διακοπές με την επί 18ετιας σύζυγο του, Σόφι μετά το διαζύγιο τους
O Tζάστιν Τριντό δεν κατάφερε να μην κάνει ό,τι έκαναν οι γονείς του: να χωρίσει. Δεσμεύεται να κάνει όσα δεν έκαναν εκείνοι, μετά το διαζύγιο. AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό κάνει στα παιδιά του ό,τι του έκαναν οι γονείς του: χωρίζει με τη μητέρα τους. Έχει αποφασίσει οι παράλληλοι βίοι να λήξουν εκεί. Για αυτό και θα πάνε όλοι μαζί διακοπές, μετά το διαζύγιο!

Στις 28 Μαΐου του 2022 η Σόφι Γκρεγκουάρ Τριντό είχε ενημερώσει τους 326.000 ακόλουθους που έχει στο λογαριασμό της στο Instagram πως ο γάμος της με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό έχει θεματάκια.

Για την ακρίβεια, αποκάλυψε πως δεν περνούν εύκολα, αλλά το προσπαθούν.

Το μήνυμα άρχισε ως εξής: “Εσύ είχε στην Mrs Bunny σου και εγώ τις μπάλες τένις. Μοιάζουμε κάπως, έτσι δεν είναι; Ποιος ήξερε ότι η μικρή Sophie θα έβρισκε τον μικρό Justin μια μέρα και θα ‘έχτιζαν’ την κοινή τους ζωή!”

Mια στάση εδώ: οι δυο τους γνωρίζονταν από παιδιά, καθώς η Σόφι πήγαινε στο ίδιο σχολείο με τον αδικοχαμένο αδελφό του Τζάστιν, Μισέλ (σκοτώθηκε από χιονοστιβάδα το 1998).

Ως ενήλικες συναντήθηκαν ξανά σε φιλανθρωπική εκδήλωση που έγινε στο Μόντρεαλ το 2003.

Είχαν κληθεί να παρουσιάσουν το event. Πέρασαν ώρες μαζί, με συζήτηση και φλερτ.

Η Σόφι έκανε την πρώτη κίνηση: του έστειλε ένα email. Εκείνος δεν απάντησε.

Εκ των υστέρων της εξήγησε πως “αν σου απαντούσα, θα πηγαίναμε για καφέ και αυτό θα ήταν το τελευταίο ραντεβού της ζωής μου”.

Λίγους μήνες αργότερα, συναντήθηκαν τυχαία στο δρόμο.

Η Σόφι ήταν ρεπόρτερ πολιτισμού στην τηλεόραση.

Εκείνος μόλις είχε αρχίσει να ασχολείται με την πολιτική.

Της ζήτησε συγγνώμη που ήταν αγενής και της πρότεινε να πάνε για δείπνο. Εκείνη αρχικά αρνήθηκε. Πολύ γρήγορα είπε το ναι. Ενώ ο Τριντό είχε ζητήσει το λογαριασμό, είπε στη Σόφι “είμαι 31 χρόνων και σε περίμενα εδώ και 31 χρόνια”. Δυο χρόνια μετά παντρεύτηκαν.

Σε -κοινή- συνέντευξη στη Vogue, εκείνη αποκάλυψε πως κατ’ αρχάς την εντυπωσίασε το βλέμμα του άνδρα που είχε απέναντι της.

“Σε κοιτά κατευθείαν μέσα στα μάτια και σε κάνει να πιστεύεις πως είσαι ο μόνος άνθρωπος που υπάρχει στον κόσμο. Όπως και ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο που θα προτιμούσε να κάνει, από το να είναι μαζί σου”.

Παρένθεση: ο πατέρας του Τζάστιν Τριντό, Πιέρ (πρώην πρωθυπουργός του Καναδά) ήταν γνωστός για το μυαλό του και τη σεξουαλική του απήχηση.

Η πάλαι ποτέ σύντροφος του, Μπάρμπαρα Στρέιζαντ τον είχε αποκαλέσει “μείγμα του Μάρλον Μπράντο με τον Ναπολέοντα”.

Ειρήσθω εν παρόδω, τα ρεπορτάζ της εποχής ανέφεραν πως ο Πιέρ είχε κάνει πρόταση γάμου στην Στρέιζαντ “αρκεί να είσαι πιστή, να σταματήσεις τη χρήση ουσιών και να φλερτάρεις τόσο”. Δεν παντρεύτηκαν ποτέ.

O Πιερ Τριντό και η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, τον Οκτώβρη του 1983 σε εκδήλωση όπου τιμήθηκε η καλλιτέχνιδα. AP Photo/David Gould

Ο γεννημένος ανήμερα των Χριστουγέννων, Τζάστιν φαίνεται πως κληρονόμησε το sex appeal του πατέρα του. Από όταν ήταν μικρός βέβαια, ήταν ο μόνος που παρέμεινε στο πλευρό της -διαγνωσμένης με διπολική διαταραχή- μητέρας του, Μάργκαρετ, αφού ο πατέρας του έλειπε διαρκώς για δουλειές.

Όσα χρόνια υπάρχει εκείνος στην πολιτική σκηνή, ακούει ότι μοιάζει περισσότερο με τη μητέρα του, από ό,τι με τον αυστηρό πατέρα του. Αδιαπραγμάτευτα συμμερίζεται το ενδιαφέρον της γυναίκας που τον γέννησε για αυτοεξερεύνηση: όταν η Μάργκαρετ διαπίστωσε πως έχει παγιδευτεί σε έναν αναχρονιστικό γάμο που την κατέθλιβε, αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να ζήσει τη ζωή της.

“Ζούσα μια υπέροχη ζωή ως σύζυγος του πρωθυπουργού, αλλά όλα μου φαίνονταν πολύ λίγα”.

Η κατά 29 χρόνια νεαρότερη του Πιέρ Τριντό, Μάργκαρετ Σινκλέρ εγκατέλειψε το γάμο στα έξι χρόνια (1977). Παράλληλα, εγκατέλειψε και το Μόντρεαλ. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη.

“Δεν ένιωσα ποτέ υπεύθυνος για το διαζύγιο τους, κάτι που συμβαίνει με πολλά παιδιά γονιών που χωρίζουν. Μπορούσα να καταλάβω την πίεση που ένιωθαν. Ότι δεν περνούσαν καλά” έχει γράψει στη βιογραφία του ο νυν πρωθυπουργός του Καναδά.

“Αντ’ αυτού ένιωσα την αίσθηση της εξαφάνισης της αυτοεκτίμησης μου. Ένα κομμάτι που σκεφτόταν πως δεν κατάφερα να γίνω ο λόγος, ώστε να μείνει κοντά μας η μητέρα μου. Για να ξεφύγω όλο αυτό το τραύμα διάβαζα Archie κόμικς και ονειρευόμουν πως μεγαλώνω στο μυθικό Riverdale -όπου δεν υπήρχαν χωρισμένοι γονείς και το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν αν θα διαλέξω την Μπέτι ή τη Βερόνικα” έχει γράψει στη βιογραφία του ο Τζάστιν Τριντό.

Η Μάργκαρετ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου έξι χρόνια μετά την αποχώρηση. Σε δυο βιογραφίες της που έχουν κυκλοφορήσει, αναφέρονται σχέσεις με σταρ της εποχής όπως ο Τζακ Νίκολσον και ο Ράιαν Ο Νιλ.

H Mάργκαρετ Τριντό, τον Ιούνιο του 1973. AP Photo

 

Είχε αποκαλύψει πως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν ο σύζυγος της την χτύπησε, ανήμερα της 6ης επετείου τους. Την παραμονή η Μάργκαρετ είχε πάει σε συναυλία των Rolling Stones και έμενε με την μπάντα στο ξενοδοχείο μέχρι πρωίας. Αρνήθηκε πως υπήρξε άπιστη και είπε πως “η κοινωνία δεν αποδέχεται πως οι γυναίκες μπορούν να μιλούν σε άνδρες, χωρίς να υπάρχει σεξουαλικό υπόβαθρο”.

Σε συνέντευξη του, ο Τζάστιν Τριντό έχει ομολογήσει πως “όλη μου η ζωή προσπαθώ να βρω την ισορροπία ανάμεσα στο να ξέρω ποιος είμαι και να είμαι αυτός που είμαι, αποδεχόμενος ότι οι άνθρωποι θα έρθουν κοντά μου με κάθε είδους ατζέντα”.

Έτσι εξηγείται το οικογενειακό ταξίδι, μετά το διαζύγιο.

Η δημοσίευση που έκανε η Σόφι το Μάιο του 2022, ανέφερε πως “είμαστε μαζί για 19 χρόνια, παντρεμένοι για 17, έχουμε πλοηγηθεί σε ηλιόλουστες μέρες, δυνατές καταιγίδες και ό,τι ενδιάμεσο και δεν έχει τελειώσει.

Όλοι ξέρετε ότι είμαι ειλικρινής: οι μακροχρόνιες σχέσεις είναι προκλητικές με πάρα πολλούς τρόπους. Απαιτούν συνεχή δουλειά, ευελιξία, συμβιβασμό, θυσίες, αφοσίωση, υπομονή, προσπάθεια και τόσα άλλα.

Κανείς από εμάς δεν είναι τέλειος και επομένως δεν υπάρχει τέλεια σχέση, αλλά η αγάπη είναι αληθινή μόνο όταν μας κρατά ασφαλείς, μας απελευθερώνει και μας κάνει να εξελισσόμαστε.

Omnia Vincit Amor”.

Δηλαδή, η αγάπη κατακτά τα πάντα.

Όπως φάνηκε από την είδηση του διαζυγίου του ζευγαριού, την οποία αποκάλυψαν οι πρωταγωνιστές της ιστορίας με posts στα social media, η αγάπη δεν κατάφερε να ‘κρατήσει’ την ερωτική σχέση.

Tην Τετάρτη 2/8 υπέγραψαν το κοινή συναινέσει διαζύγιο.

Παραμένουν φυσικά, γονείς των Χαβιέρ, Ελ Γκρέις και Χέιντριαν. “Θα παραμείνουν στενή οικογένεια, με κύριο ζητούμενο να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε ασφαλές, αγαπημένο και συνεργατικό περιβάλλον” ανέφερε η δήλωση του γραφείου Τύπου του Τριντό.

Συνέχισε με τη σημείωση πως “αμφότεροι οι γονείς θα είναι διαρκώς παρόντες στη ζωή των παιδιών τους. Οι Καναδοί μπορούν να περιμένουν ότι θα βλέπουν ενωμένη την οικογένεια πολύ συχνά. Μάλιστα, θα πάνε όλοι μαζί διακοπές, την ερχόμενη εβδομάδα”.

Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να θυμίσω τι έγινε στις τελευταίες διακοπές της οικογένειας. Ήταν στην Τζαμάικα, διήρκεσαν μια εβδομάδα, η οικογένεια έμεινε σε πολυτελή κατοικία που ανήκει σε εύρωστο οικογενειακό φίλο, ο οποίος είχε ενισχύσει σημαντικά το Pierre Elliott Trudeau Foundation, προ διετίας.

Οι χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού στοίχισαν τουλάχιστον 160.000 δολάρια. Τα πλήρωσαν οι φορολογούμενοι και η αντιπολίτευση είχε θέσει τον Τριντό ενώπιον των ευθυνών του.

Εκείνος εξήγησε πως ο πατέρας του (πρώην πρωθυπουργός της χώρας) ήταν νονός ενός εκ των παιδιών του οικοδεσπότη τους, με τη φιλία των οικογενειών να ‘κρατά’ μισό αιώνα.

Γιατί ασχολούνται όλα τα media με αυτό το διαζύγιο

Ο τρόπος που αποφάσισαν να φέρουν τον εαυτό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Τζάστιν Τριντό και η -κόρη χρηματιστή και νοσηλεύτριας- Σόφι Γκρεγκουάρ είναι ο λόγος που τα media όλου του κόσμου ασχολούνται με διαζύγιο τους.

Ο μεν πολιτικός μοιραζόταν συχνά φωτογραφίες του με τη σύζυγο του, με σχόλια που διατράνωναν την αγάπη του. Μια ατάκα που γίνεται trailer για όσα έρχονται ήταν“είμαστε περισσότερο σύντροφοι από ό,τι κατάφεραν να γίνουν ποτέ οι δικοί μου γονείς”).

Δηλώσεις αγάπης και θαυμασμού έκανε και η Σόφι προς τον σύζυγο της, με κάθε ευκαιρία.

Την ημέρα της πρώτης εκλογής του συζύγου της, είπε  πως προτεραιότητα της ήταν “να παραμείνω πραγματικά προσγειωμένη. Γύρω μας όλα θα αλλάξουν. Εμείς όμως, θα μείνουμε ίδιοι”. Διαβεβαίωσε πως στόχος της είναι να προστατέψει τα παιδιά της και ενημέρωσε ότι έχει μάθει να μη δίνει σημασία στην κριτική”.

“Έχουμε διδάξει στα παιδιά μας ότι η κακία δεν σας οδηγεί πουθενά στη ζωή”.

Στις 18 Ιανουαρίου του 2016 ερμήνευσε ένα τραγούδι που έγραψε (για την κόρη της) σε εκδήλωση στη μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, στην οποία είχε προσκληθεί ως ομιλήτρια.

Έχει περιγράψει τον εαυτό της ως ‘ευγενική μαχήτρια’.

Στη ‘σελίδα’ της στο site των Φιλελεύθερων συστήνεται ως εξής:

“Στην καθημερινότητά μου, όπως και στην πολιτική, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα είναι πώς συνδεόμαστε μεταξύ μας.

Γι’ αυτό θέλω να ενθαρρύνω ανοιχτές και ειλικρινείς συζητήσεις —γιατί όταν βοηθάμε ο ένας τον άλλον να είμαστε αυθεντικοί και αληθινοί, μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να αναπτυχθούμε ως άτομα και ως κοινωνία”.

Παρουσιάζεται ως “αφοσιωμένη υπέρμαχος της ισότητας των φύλων” που λατρεύει να βρίσκεται στη φύση (“ως μητέρα τριών παιδιών’), έχει μουσική εκπαίδευση (στο φλάουτο και την κιθάρα), έχει εκπαιδευτεί και στο χορό, μιλάει δυο γλώσσες (γαλλικά και αγγλικά), είναι παθιασμένη με τη yoga και σπούδασε Εμπόριο στο McGill University (για να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα της), πριν καταλάβει πως δεν την ενδιαφέρει ιδιαίτερα αυτός ο τομέας. Έτσι, πέρασε στις σπουδές στις Επικοινωνίες, στο Université de Montréal.

Ολοκλήρωσε άλλο ένα πτυχίο στην École de radio et de télévision Promédia στο Μόντρεαλ και μετά τις σπουδές της, εργάστηκε ως ρεσεψιονίστ και βοηθός σε διαφημιστική εταιρία, ως διαφημίστρια, στις δημόσιες σχέσεις και στις πωλήσεις, πριν αποφασίσει πως ήθελε να σπουδάσει επικοινωνίες “και βρήκα το κάλεσμα μου”. Έγινε ρεπόρτερ τηλεόρασης και ραδιοφώνου. Μετά έγινε η φωνή για τις γυναίκες που δυσκολεύονται να μιλήσουν.

“Τα τελευταία 15 χρόνια, έχω ασχοληθεί με διάφορους λόγους ως ομιλήτρια και μέντορας, όπως η αυτοεκτίμηση των εφήβων, τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των γυναικών και των κοριτσιών, οι διατροφικές διαταραχές και η ψυχική υγεία”.

Από το 2012 μπορεί να διδάξει γιόγκα. Από τα πρώτα χρόνια του πρώην συζύγου της στην κεντρική πολιτική σκηνή του Καναδά, είχε αποκαλύψει πως από τα 17 της ταλαιπωρείται με νευρογενή βουλιμία. Ζήτησε βοήθεια και άρχισε θεραπεία. Όπως λέει χρωστά τη ‘λύτρωση’ της στην στήριξη των δικών της ανθρώπων και τη yoga.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα