Γιατί οι Ρώσοι συστήνουν αποχή από το σεξ μετά τον εμβολιασμό

Γιατί οι Ρώσοι συστήνουν αποχή από το σεξ μετά τον εμβολιασμό
Οι Ρώσοι εμβολιάζονται με το δικό τους Sputnik V. Μόνο το 13% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο. @2021 AP Photo/Pavel Golovkin

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας του Σαρατόφ ενημέρωσε τους πολίτες πως θα ήταν χρήσιμο να μην κάνουν σεξ, για τρεις μέρες μετά τον εμβολιασμό. Ποιος είναι ο λόγος.

Η βασική οδηγία που είχαν να δώσουν οι ρωσικές υγειονομικές αρχές στους πολίτες τους, εν όψει της έναρξης του προγράμματος εμβολιασμών ήταν να αποφύγουν τη βότκα, το κάπνισμα και τις επισκέψεις σε σάουνα μετά τη λήψη της δόσης. O Dr. Denis Graifer, αναπληρωτής Υπουργός Υγείας του Σαρατόφ πρόσθεσε κάτι ακόμα στη λίστα, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε. Ήταν το σεξ. Η ακριβής του δήλωση είναι η ακόλουθη.

“Πιστεύω -και είναι κάτι που γνωρίζουν όλοι- ότι το σεξ είναι μια δραστηριότητα στην οποία καταναλώνουμε πολλή ενέργεια. Οπότε θέλουμε να προειδοποιήσουμε τον κόσμο πως δεν συνιστάται η αυξημένη σωματική δραστηριότητα -συμπεριλαμβανομένου του σεξ-, μετά τον εμβολιασμό”. Ο Graifer πρότεινε δε, ως ιδανική την τριήμερη αποχή.

Το αφεντικό του Graifer, Oleg Kostin έσπευσε να σχολιάσει ότι “μπορείτε να κάνετε σεξ μετά τον εμβολιασμό. Θα πρέπει όμως, να έχετε κοινή λογική και να μην το παρακάνετε”.

Στη Ρωσία, όπου το τρίτο ‘κύμα’ του Covid-19 μόλυνε μόνο την Παρασκευή περί τους 25.000 ανθρώπους, χρησιμοποιούν το δικό τους Sputnik V που περιλαμβάνει δυο δόσεις και λειτουργεί όπως το AstraZeneca. Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων είναι 13%, τη στιγμή που ο μέσος όρος στις ευρωπαϊκές χώρες φτάνει το 30%. Επίσης, μόνο το 20% έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση. Όλα δείχνουν πως έχει παίξει ρόλο το γεγονός ότι το Sputnik V δεν έχει εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και κατά συνέπεια δεν το εμπιστεύονται οι πολίτες. H Daily Mail έγραψε πως δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί από τις 47 χώρες όπου χρησιμοποιείται δείχνουν πως είναι αποτελεσματικό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα