Γιούνκερ: Είναι ο φόβος που μας επέτρεψε να έχουμε συμφωνία

European Commission President Jean-Claude Juncker speaks during a media conference at EU headquarters in Brussels, Monday, June 29, 2015. European Commission President Jean-Claude Juncker says he felt a betrayed by Greek Prime Minister's Alexis Tsipras suprise call for referendum last weekend. (AP Photo/Virginia Mayo)
European Commission President Jean-Claude Juncker speaks during a media conference at EU headquarters in Brussels, Monday, June 29, 2015. European Commission President Jean-Claude Juncker says he felt a betrayed by Greek Prime Minister's Alexis Tsipras suprise call for referendum last weekend. (AP Photo/Virginia Mayo) ASSOCIATED PRESS

Ανήσυχος για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίζεται π πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του σε βελγική εφημερίδα. Τι λέει για την Ελλάδα και τους "δαίμονες" της Ευρώπης

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα Le Soir και αναφερόμενος στην πρόσφατη συμφωνία της συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα, σημειώνει ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα όχι λόγω περισσής σοφίας, αλλά λόγω φόβου.

"Είναι ο φόβος που επέτρεψε τη συμφωνία. Μετά το φόβο έρχεται η ανακούφιση", τονίζει ο Γιούνκερ επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα "έχει άδικο να αισθάνεται ταπεινωμένη" και τούτο διότι η Επιτροπή έκανε τα πάντα "για να στρογγυλέψει τις γωνίες".

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της Επιτροπής δηλώνει ανήσυχος για το μέλλον γενικότερα, όχι συγκεκριμένα για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρώπη, διότι διαπιστώνει, όπως στην περίπτωση του μεταναστευτικού, μια πραγματική ρήξη των δεσμών αλληλεγγύης.

Αναφέρεται στους "παλιούς δαίμονες" της γηραιάς ηπείρου, τις εθνικιστικές έχθρες, που είναι πάντα ζωντανές. Αναφέρει ακόμη ότι οι Ευρωπαίοι δεν αγαπούν την Ευρώπη, ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, που γεννήθηκε από τη θέληση των λαών, έχει καταστεί ένα ελιτίστικο σχέδιο, πράγμα που, όπως αναφέρει, εξηγεί το χάσμα ανάμεσα στην κοινή γνώμη των κρατών-μελών και τη δράση των ευρωπαϊκών οργάνων.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network